Λίγος ήταν και ο Αλέξης! Ούτε αυτός φέρνει απόφαση για το χρέος.

Ναυάγιο στο Washington Group -Μπήκε πάγος στην ελάφρυνση του χρέους παρόλο  τελείωσε και το Τρίτο Μνημόνο που έφερε ο κ Τσιπρας για να πάρει ελάφρυνση του χρέους.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η συνάντηση του Washington Group και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά.  Όπως και οι προκατόχοί του ο  Πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας  δεν μπορεσε να φέρει συμφωνια

για το χρεος παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν ο λόγος που έφερε το Τριτο μνημόνιο.

Στα βήματα των προηγούμενων  πίεσε με την σειρά του τον ελληνικό λαό φέρνοντας  το Μνημόνιο και υποσχόμενος ρύθμιση του χρέους, Στην πράξη κέρδισε χρόνο μη αφηνοντας τον ελληνικό λαό να αντιδράσει και εξυπηρετώντας το συμφέρον της Γερμανίας για  Μη κούρεμα

Τα αρνητικά μηνύματα που έρχονταν ως αργά χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκαν σήμερα και σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες η γερμανική πλευρά εμφανίστηκε -όπως πάντα- ανυποχώρητη από τις θέσεις της για περιορισμένες παρεμβάσεις στο ελληνικό Χρέος.

Όπως αναφέρουν κοινοτικές πηγές, «τα προγνωστικά εξαρχής δεν ήταν αισιόδοξα», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει ακόμα σημαντική απόσταση», αναφορικά με το ελληνικό Χρέος.

ΔΝΤ:  Δεν φεύγουμε! Παραμένουμε στο πρόγραμμα χωρίς λεφτά

«Ακόμα και στο σενάριο της μη χρηματοδότησης, θα συνεχίσουμε να εμπλεκόμαστε στη μεταμνημονιακή παρακολούθηση, με τις εκθέσεις του άρθρου 4, με την παροχή συμβουλών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τ. Ράις, υπενθυμίζοντας ότι αν και το Ταμείο δεν έχει εκταμιεύσει από το 2014, εμπλέκεται ακόμα ενεργά στο ελληνικό ζήτημα. Πλέον είναι πολύ πιθανόν να ξεκαθαρίσει το θέμα στο κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου θα είναι παρούσα η ίδια η Κ. Λαγκάρντ για να παρουσιάσει την έκθεση του Ταμείου για την Ευρωζώνη.

Αυτό  σημαινει ότι το ΔΝΤ θα περιοριστεί σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, και  ότι η Αθήνα θα βρεθεί αντιμέτωπη εκ νέου με τη σκληρή γερμανική γραμμή.

Σχόλια: Όλα πλέον  οδηγούν στην Λαϊκή ετυμηγορία μέσω της οποίας ο ελληνικός λαός  θα επιβάλει την απόφαση του και θα διεκδικήσει το κούρεμα χρέους που  του έχουν υποσχεθεί και δικαιούται από το 2012.


Αρέσει σε %d bloggers: