Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ιστορική ευθύνη για τη λύση!

Κρίσιμες αποφάσεις, ιστορικού χαρακτήρα», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αυτές που λαμβάνονται αυτή την περίοδο για το μέλλον της Ελλάδας. «Αισθάνομαι ότι αυτές οι μέρες είναι μέρος των στιγμών που μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικές», τόνισε από το βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό έκανε λόγο για μία «ανοιχτή πληγή που ταλανίζει τη χώρα πάνω από 26 χρόνια» και μία «ιστορική συμφωνία» από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας, τονίζοντας πως «είναι

μία συμφωνία που κάθε Έλληνας πρωθυπουργός θα ήθελε να έχει στο τραπέζι. Δεν περιλαμβάνει μόνο τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes αλλά και τη Συνταγματική αλλαγή».

Το πρόβλημα σας είναι ότι έχουμε συμφωνία και είναι και καλή, σημείωσε και τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να είναι αυτή η κυβέρνση που θα κλείσει τη συμφωνία.

«Έχοντας την πλήρη συναίσθηση της ιστορικής και πατριωτικής ευθύνης αρνούμαι να δεχθώ αυτή τη φοβική και μίζερη αντίληψη της χώρας μου και του πατριωτισμού. Δεν είναι πατριωτισμός το μίσος προς τις πατρίδες των άλλων, να επιμένεις στη διατήρηση των εκκρεμοτήτων και τις μεγαλοστομίες.

Αναλαμβάνω την ιστορική και πολιτική ευθύνη γιατί πιστεύω πως πατριωτισμός είναι να προστατεύουμε την κληρονομία μας και να ενισχύσουμε την Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων.


Αρέσει σε %d bloggers: