Σόου Τσίπρα με την γραβάτα του Σημίτη στο Ζάππειο

Νέα μέρα ξημέρωσε  στον ΣΥΡΙΖΑ . Η πρώτη περίοδο όπου ο κ. Τσιπρας αντέγραφε τον Ανδρέα Παπανδρέου  τελείωσε και περάσαμε στην εποχη του νεοεκσυγχρονισμού σε συνέχεια του έργου του πρωθυπουργού του ευρω κ Κ. Σιμητη .

Φορώντας την γεμάτη συμβολισμούς γραβάτα του εκσυγχρονισμού ο κ Τσιπρας  μπήκε στο Ζάππειο, συνοδευόμενος από την Περιστέρα Μπαζιάνα.  Η γραβάτα   αυτή  εγινε must στην περίοδο  που πρωθυπουργούς ήταν ο Κώστα Σημίτης  και  αποτελούσε  σήμα του ευρώ εκσυγχρονισμού. Η κίνηση του κ Τσιπρα κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί  να θεωρηθεί δεδομένου ότι το κόμμα αυτό έχει μετατοπιστει σημαντικά από  τις ιδρυτικές αρχές της  Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ακόμη και το Ζάππειο ειναι το μέρος όπου   ο τότε πρωθυπουργός Κ, Σιμητης  οργάνωσε την φιέστα  που μας έβαλε στο ευρώ

Με ένα σχόλιο για την «πρώτη φορά γραβάτα» ξεκίνησε την ομιλία του στη φιέστα του Ζαππείου για την απόφαση του Eurogroup ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Δεν νιώθω άνετα, αλλά θα τη συνηθίσω», είπε υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, τ.μελών του ΠΑΣΟΚ και των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Στην συνέχεια ο νεοεκσχυχγρονιστής ηγέτης θα πει μεταξύ άλλων:

-Η χώρα είναι δεσμευμένη στους στόχους που έχει συμφωνήσει να επιτυγχάνει προκειμένου να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά με πολύ περισσότερο χώρο. Από δω και στο εξής η επιλογή των μέσων της πολιτικής για να επιτευχθούν οι στόχοι θα ανήκουν αποκλειστικά στις εκλεγμένες κυβερνήσεις και όχι σε ξένους τεχνοκράτες που θα μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε.

-Στόχος μας ήταν η Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβασή της στην ιδιωτική χρηματοδότηση, χωρίς νέο δάνειο ή χωρίς πιστοληπτική γραμμή- πρέπει να θυμίσω ότι όταν δίναμε τη μάχη, κάποιοι μιλούσαν για πιστοληπτικές γραμμές. Η επιμήκυνση για ένα χρέος ύψους περίπου 110 δισ. ευρώ μειώνει τις υποχρεώσεις της χώρας και ανοίγει διάδρομο για τους επενδυτές τουλάχιστον έως το 2033. Την ίδια στιγμή, το μαξιλάρι που εξασφαλίσαμε διασφαλίζει ότι ακόμη και στο πιο αρνητικό σενάριο η χώρα θα μπορεί να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της μια μια τριετία τουλάχιστον. Αυτή η συνθήκη μας αποσυμπιέζει και μας επιτρέπει να οργανώσουμε την έξοδό μας στις αγορές μετά τον Αύγουστο.

-Η Ελλάδα ανακτά την πολιτική και οικονομική κυριαρχία της.

Στο τέλος της ομιλιας του έβγαλε  γραβάτα  πανηγυρίζοντας ανάμεσα σε ένα πλήθος οπαδών του ΠΑΣΟΚ που παραληρούσε.

Αφού είπε ότι τιμά τα στοιχήματα που βάζει, εντούτοις όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν φορούσε γραβάτα, αλλά στολή εργασίας, έβγαλε με μια κίνηση την κόκκινη γραβάτα και «υποσχέθηκε» να την ξαναφορέσει … σε νέες επιτυχίες, ενω το πλήθος των  εκσυγχρονιστών παραληρούσε.
 Από την πλευρά του Κώστα Σημίτη  απέφυγαν να κανουν οποιοιδήποτε δήλωση.



1 Σχόλιο

    • Δημήτρης Κιτσανέλης on 23 Ιουνίου 2018 at 02:15

    Προφανώς αυτό το site είναι του χαβαλέ, ετσι; έχετε πάρει χαμπάρι τι έγινε σήμερα και χθες η απλα να περνάει η ωρα κοροϊδεύοντας;

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: