Πέφτει η Κυβέρνηση για την Μακεδονία! Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λαζαρίδης

Σε αποσύνθεση οι ΑΝΕΛ! Πανικός στο Μαξίμου

Θέμα χρόνου οι εκλογές

Νέα αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ, στη σκιά της συμφωνίας Αθηνών – Σκοπίων, αυτή τη φορά, του βουλευτή, Γιώργου Λαζαρίδη από τη Θεσσαλονίκη, προκαλεί επιπρόσθετο πλήγμα στη συγκυβέρνηση με την δικομματική πλειοψηφία να οδηγείται πλέον σε οριακές καταστάσεις:

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν αθροιστικά μόλις 152 βουλευτές άλλα αυτό ειναι μάλλον προσωρινό δεδομένου ότι οι ΑΝΕΛ διαλύονται και το κλίμα αβεβαιότητας ως προς την πολιτική σταθερότητα εντείνεται.

Υπενθυμίζεται ότι για το Μακεδονικό το 1993 έριξε  την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμάρας,  ο οποίος 20 χρόνια μετά εγινε πρωθυπουργός. Ο κ Μητσοτάκης τότε μιλούσε για αποστάτες και συμφέροντα . Στο ίδιο μήκος κύματος σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα

Πανικός στο Μαξίμου

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

«Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη», προσθέτουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν:

«Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Σε αποσύνθεση οι ΑΝΕΛ

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα πριν, ήταν ο κ. Δημήτρης Καμμένος ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα το οποίο εξελέγη.  Συστημικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πάντως, ότι εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων και με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, αναταράξεις καταγράφονται και στα άλλα κόμματα.

Αυτό  σημαίνει ότι αναζητείται λυση και ειναι ειναι δυνατόν να «διασωθεί» η κυβέρνηση Τσίπρα και  με πολιτικές πατερίτσες από άλλους χορούς να περάσουν κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά επώδυνα νομοθετήματα πριν οδηγηθούμε στις κάλπες.


Αρέσει σε %d bloggers: