Αγωνία σε Μαξίμου-ΑΝΕΛ! Εύθραυστη πλειοψηφία των 152

Η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία -μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη – έχει θορυβήσει την κυβερνητική πλειοψηφία που απομένει με 152 βουλευτές (145 ΣΥΡΙΖΑ και 7 ΑΝΕΛ).

Οι αντιδρασεις  στην συμφωνια και η εμφάνιση του λαϊκοι παράγοντα αιφνιδίασε Μαξίμου και Π. Καμμένο αλλά και του βουλευτές που απολάμβαναν  με ηρεμία τον μισθό τους επι τριετία.

Αναγνωρίζουν πάντως πως η οριακή κυβερνητική πλειοψηφία είναι δύσκολο να αντέξει για έναν ακόμη χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική

πλειοψηφία συγκροτείται μεταξύ άλλων, από την Θ. Μεγαλοοικονόμου που έφυγε από την Ενωση Κεντρώων και προσχώρησε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κώστα Ζουράρι που αναγκάστηκε σε παραίτηση από το υπ. Παιδείας και διαφωνεί με τη συμφωνία για τα Σκόπια, όπως και ο Κ. Κατσίκης.

Φήμες και για άλλη αποχώρηση

Την ίδια ώρα κυκλοφορούν και φήμες  ότι επίκειται τουλάχιστον άλλη μία ανεξαρτητοποίηση βουλευτή των ΑΝΕΛ τις προσεχείς ημέρες με τα ονόματα να πέφτουν «βροχή» αν και κανείς δεν τις επιβεβαιώνει επισήμως. Πάντως, ορισμένοι διαμηνύουν παράλληλα ότι υπάρχουν και «εφεδρείες» χωρίς να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες. Σε ένα τέτοιο κλίμα, ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί την Κυριακή εθνικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ.

Τσίπρας: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Λονδίνο, μετά τη συνάντησή του με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι έσπευσε να καθησυχάσει για την κυβερνητική συνοχή, ωστόσο επέμεινε ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του.
Τσίπρας: «Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη» είπε. Εμμέσως επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης λέγοντας: «Πιστεύω ότι, παρά τους σχεδιασμούς που πράγματι υπάρχουν, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι, η κυβέρνηση θα έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει. Too hard to die. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», υποστήριξε.


Αρέσει σε %d bloggers: