Στην Βουλγαρία διεκδικούν το αυτονόητο δημοψήφισμα κατά της ένταξης στο Ευρό

Το ευρό που οι ελληνικές Ελιτ  αρνήθηκαν να συζητήσουν, και αποφάσισαν και επέβαλαν στον ελληνικό Λαό, οι Βούλγαροι  φαινεται να το αρνούνται και να διεκδικούν την αυτονόητη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την είσοδο της χώρας  τους στο ξένο νόμισμα!

Στην Ελλάδα αυτό δεν εγινε ποτέ! Το παρήγορο είναι ότι όσο δεν γινεται δημοψήφισμα το θέμα της συμμέτοχης στο ευρώ θα μένει ανοιχτό και  τόσο ο λαός  μας θα ελπίζει ότι μια μέρα θα γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.

«Ευρώ; Όχι ευχαριστώ», γράφει στα φανελάκια του βουλγαρικού κινήματος.

Κλίμα κατά της ένταξης στην Ευρωζώνη έχει αναπτυχθεί στη Βουλγαρία καθώς 221.122 άτομα μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την εισαγωγή του ευρώ ως επισήμου νομίσματος στη χώρα.

Η προθεσμία για τη συλλογή υπογραφών λήγει στις  23 Ιουλίου, ενώ οι υπογραφές έχουν υπερβεί τον αριθμό που απαιτούνται  για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η βουλγαρική νομοθεσία προβλέπει ότι για τη διενέργεια δημοψηφίσματος απαιτούνται τουλάχιστον 200 χιλιάδες υπογραφές, ωστόσο το κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει  εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι.

Εάν οι υπογραφές υπερβούν τις 400 χιλιάδες τότε η εθνική Συνέλευση είναι υποχρεωμένη  να ορίσει  ημερομηνία για το δημοψήφισμα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο κόμμα «Vazrazhdane» / «Αναγέννηση».

*Πληροφορίες: Βαλκανικό Περισκόπιο


Αρέσει σε %d bloggers: