Σε νέο Ιραν μεταβάλλεται η Τουρκία. Πολίτες καίνε και σκίζουν δολάρια on camera!

Εκστρατεία εναντίον του δολαρίου φαίνεται πως ξεκίνησε  στην Τουρκία, με χρήστες του διαδικτύου να δημοσιεύουν βίντεο στα οποία φαίνονται να καταστρέφουν αμερικανικά χαρτονομίσματα, με διάφορους τρόπους!

Εκστρατεία εναντίον του δολαρίου έχει ξεκινήσει στην Τουρκία μετά τη μεγάλη υποχώρηση της λίρας που εντάθηκε από την απόφαση των ΗΠΑ να διπλασιάσουν τους δασμούς στην εισαγωγή μετάλλων από τη χώρα. Η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ — Τουρκίας έχει αυξηθεί λόγω και της απόφαση της Άγκυρας για την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, Τούρκοι φαίνονται να βάζουν φωτιά σε αμερικανικά χαρτονομίσματα, να τα σκίζουν ή ακόμη και να τα χρησιμοποιούν για να φυσήξουν τη μύτη τους!

Στο παρακάτω βίντεο, ένας άντρας καίει χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων:

​Σε άλλο βίντεο, αρκετοί άντρες εμφανίζονται να φυσούν την μύτη τους και να ανάβουν φωτιά χρησιμοποιώντας επίσης αμερικανικά χαρτονόμισμα.

​Στην εκστρατεία, όπως φαίνεται, πήραν μέρος ακόμη και αξιωματούχοι.

​Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων, πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην Άγκυρα φιλώντας τουρκικές λίρες και σκίζοντας αμερικανικά δολάρια.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έρχονται μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να διπλασιάσει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία, εντείνοντας την πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε καλώντας επανειλημμένα τους πολίτες να ανταλλάξουν δολάρια και χρυσό με λίρες ώστε να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος.


Αρέσει σε %d bloggers: