Η Ά. Μέρκελ δίνει όπλα στην Αγκόλα και παίρνει πετροδόλαρα και μετανάστες!

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μιλώντας ως αυθαίρετα επικεφαλής ολόκληρης τη ευρωπαϊκής ένωσης  τάχθηκε υπέρ της προμήθειας όπλων στην Ανγκόλα την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που έκανε στο Βερολίνο ο πρόεδρος της χώρας αυτής της νοτιοδυτικής Αφρικής, ο Ζουάου Λορέντσου.

«Η ΕΕ και η Αφρική θέλουν μια εταιρική σχέση μεταξύ ίσων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τι είναι σημαντικό για τα κράτη της Αφρικής», σημείωσε η Μέρκελ μιλώντας εξ ονόματος και της ΕΕ σε μια ανακοίνωση που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter από τον εκπρόσωπό της, τον Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Είναι προς το συμφέρον μας η Αφρική να μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της», εξήγησε η Μέρκελ.«Η Γερμανία είναι έτοιμη να επενδύσει σε αυτή την εταιρική σχέση», πρόσθεσε.

Ο Λορέντσου  ζήτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο η Γερμανία να επενδύσει στο πολεμικό ναυτικό της χώρας του και επέμεινε ότι η φύλαξη των ακτών είναι πιεστική ανάγκη στην περιοχή του Κόλπου της Γουινέας, την οποία λυμαίνονται πειρατές και τρομοκράτες.

Η πείρα έχει δείξει όμως καθε καράβι όπλων που πηγαίνει στην Αφρική  σημαίνει βια δυστυχία και προσφυγιά. Κάθε καράβι όπλα οδηγεί σε αύξηση της μεταναστευτικής ροής από την Αφρική στην Ευρώπη

Η Ανγκόλα κατατάσσεται δεύτερη σε όλη την Αφρική στην παραγωγή πετρελαίου, πίσω μόνο από τη Νιγηρία παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ.


Αρέσει σε %d bloggers: