Σοκ! Ακρωτηριασμός νεαρού σε συλλαλητήριο κατά της λειτουργίας της χωματερής Λευκίμμης

Σοβαρά τραυματίστηκε, χθες το βράδυ, ένας 32χρονος άντρας που συμμετείχε σε συλλαλητήριο κατά της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας προσπάθησαν να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ και τους εμπόδισαν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο τραυματισμός έγινε γνωστός σήμερα το πρωί και έπειτα από τη μεταφορά του από το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας ακρωτηριασμένο το δεξί του χέρι, χωρίς να απειλείται η ζωή του. Ταυτόχρονα, φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στον θώρακα, ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα ακοής.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας προσπάθησαν να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ και τους εμπόδισαν αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία για το συμβάν δεν υπάρχει, ωστόσο τα τραύματα παραπέμπουν σε ενισχυμένη κροτίδα ή άλλου εκρηκτικού μηχανισμού.

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση φέρνει την πολιτική ευθύνη για τον ακρωτηριασμό του 32χρονου στην Κέρκυρα

Photo: αρχείο Dikaiologitika News

Για το κλίμα αστυνομοκρατίας που κυριαρχεί στην Κέρκυρα και τη χούντα των ΜΑΤ που έχει επιβληθεί στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή της Λευκίμμης φταίει η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ονίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Τη βαθύτατη θλίψη της ΛΑΕ για τον ακρωτηριασμό του άκρου του χεριού του 32χρονου διαδηλωτή έξω από την «άθλια χωματερή» της Λευκίμμης, στην Κέρκυρα, εκφράζει με γραπτή δήλωση του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι ο ακρωτηριασμός που έλαβε χώρα την ώρα που τα ΜΑΤ πραγματοποιούσαν «άγριες και αδικαιολόγητες επιθέσεις στους διαμαρτυρόμενους πολίτες για τη συνέχιση της λειτουργίας του ανεξέλεγκτου σκουπιδότοπου».

«Η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρουν βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το τραγικό συμβάν. Φέρουν, επίσης, βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το κλίμα αστυνομοκρατίας που κυριαρχεί στην Κέρκυρα και τη χούντα των ΜΑΤ που έχει επιβληθεί στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή της Λευκίμμης» τονίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ και προσθέτει:

«Αυτήν την ώρα γίνεται απόλυτα επιτακτικό το αίτημα να σταματήσει αμέσως η λειτουργία των χωματερών στην Κέρκυρα και να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και το νησί, πριν αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο έκρυθμες και επικίνδυνες καταστάσεις».

Αρέσει σε %d bloggers: