Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε Google, Twitter και Facebook ότι ελέγχουν ποιες ειδήσεις προβάλλονται

Μέτωπο με τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης έχει ανοίξει ο Ντόναλντ Τραμπ, εξαπολύοντας «πυρά» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εναντίον των Google, Twitter και Facebook.

Οι τρεις εταιρείες-κολοσσοί, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, «προσπαθούν να αποσιωπήσουν τους πολίτες», προωθώντας «μόνο τις απόψεις των αριστερών».

«Google, Facebook και Twitter προσπαθούν να αποσιωπήσουν τους πολίτες. Και αυτό είναι ένα μεγάλοπρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά, σε σημερινές του δηλώσεις.

Επεσήμανε δε, ότι θα πρέπει να «εξετάσουμε ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας για τις εταιρείες τόσο των κοινωνικών δικτύων όσο και των μέσων ενημέρωσης.

Χθες, ο Τραμπ, εμμένοντας στο ίδιο πλαίσιο, κάλεσε τις τρεις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να είναι «ιδιαιτέρως προσεκτικές», ενώ προειδοποίησε πως «Google, Twitter και Facebook βαδίζουν σε μια πολύ επικίνδυνη περιοχή».

Ποια ήταν η αιτία του… κακού

«Τα αποτελέσματα της αναζήτησης για τη φράση “Trump News” απαρτίζονται μόνο από ψεύτικες ειδήσεις.

»Με άλλα λόγια, έχουν παραποιήσει τα αποτελέσματα, και όλες σχεδόν οι ειδήσεις είναι κακές» κατήγγειλε την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, το 96% των αποτελεσμάτων του Google για τη φράση «Trump News» προέρχεται από αριστερά μέσα ενημέρωσης, ενώ «οι ειδήσεις από τα ρεπουμπλικανικά μέσα ενημέρωσης είναι ελάχιστες».

Και πρόσθεσε: «Η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης, καταπιέζουν τη φωνή των Συντηρητικών και κρύβουν όσες πληροφορίες και ειδήσεις είναι θετικές.

»Ελέγχουν ό,τι μπορούμε να δούμε και ό,τι δεν μπορούμε να δούμε. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή κατάσταση που πρέπει να διευθετήσουμε».

H απάντηση της Google

Η Google, από την πλευρά της, έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Τραμπ.

«Η αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο άσκησης πολιτικής αντιπαράθεσης» επεσήμανε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι «δεν χρησιμοποιούμε κανένα ειδικό κριτήριο, προκειμένου να στηρίξουμε κάποια συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία».

«Ο στόχος της αναζήτησης είναι οι χρήστες να βρουν ειδήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τους όρους αναζήτησης που έχουν θέσει, στον μικρότερο δυνατό χρόνο» εξήγησε, παράλληλα.

Προτού καταλήξει, μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι «κάθε χρόνο προχωρούμε σε εκατοντάδες βελτιώσεις στους αλγόριθμους που χρησιμοποιούμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που προσφέρουμε στους χρήστες».


Αρέσει σε %d bloggers: