Υπόθεση Φλώρου: Έφεση στο βούλευμα που τον αποφυλάκισε

Κατά παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ανατροπή στην υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου σηματοδοτεί η έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης στο βούλευμα που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον 39χρονο επιχειρηματία.

Ο Αρ. Φλώρος αποφυλακίστηκε βάση του τροποποιημένου άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, έπειτα από 36 περίπου μήνες παραμονής του στη φυλακή αν και καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Energa – Hellas Power ύψους 256 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lawandorder.gr, παραγγελία ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης του επίμαχου βουλεύματος είχε στον κ. Σοφουλάκη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο βούλευμα «καθε άλλο παρα εμπεριστατωμένο και πειστικό», ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητούσε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε μεταξύ άλλων στην παραγγελία του: «Ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ειναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειωνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Ακόμη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενω δεν φαινεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Την ίδια ώρα στον προϊσταμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι ανυποστάτη,

Σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού όταν παραληφθεί από την εισαγγελια Χαλκίδας θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξατάσει τον Αρ. Φλώρο.

Πηγή: www.lawandorder.gr


Αρέσει σε %d bloggers: