Έρχονται οι τροϊκανοί από Δευτέρα να «τσεκάρουν» τις εξαγγελίες Τσίπρα #deth2018

Χωρίς Ελλάδα στην ατζέντα συνεδρίασε σήμερα στη Βιέννη το άτυπο Eurogroup αλλά με βασικό «μενού» τις οικονομικές προοπτικές και προκλήσεις της Ευρωζώνης.

Ωστόσο το ελληνικό ζήτημα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς από την ερχόμενη βδομάδα με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ. Άλλωστε από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει επισήμως η μεταμνημονιακή εποπτεία.

Όχι τυχαία  η πρώτη επίσκεψη των εκπροσώπων των θεσμών θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί και το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στο μικροσκόπιο των θεσμών θα μπουν τόσο οι εξαγγελίες  Τσίπρα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού όσο και η πρόοδος των προαπαιτούμενων που έχουν τεθεί για τους επόμενους μήνες. Επίσης θα αξιολογηθούν οι προβλέψεις και οι παραδοχές του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2019.

Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Στην πρώτη αυτή επίσκεψη οι δανειστές θα θελήσουν να  καταδείξουν σε όλους  τι σημαίνει η μεταμνημονιακή, «ενισχυμένη εποπτεία», στην οποία υπάγεται πλέον η Ελλάδα.


Αρέσει σε %d bloggers: