Τυφώνας Τέρας έτοιμος να χτυπήσει τις Φιλιππίνες

Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς ο σουπερ τυφώνας Mangkhut που βρίσκεται στον ειρηνικό προκειται να ξεσπασεις πάνω στις βορειοανατολικές ακτές των Φιλιππίνων τις επόμενες ήμερες.
Ο τυφώνας  που έφτασε ήδη την ανώτερη κατηγορία 5,  αναμένεται να προκαλέσει πλημμύρες, κατολισθήσεις και τεράστια κύματα δήλωσαν οι αρμόδιοι στον τομέα της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών νωρίτερα σήμερα

Συνέργεια έκτακτης ανάγκης έχουν αναπτυχθεί στη βόρεια άκρη του κύριου Φιλιππίνων νησιού Luzon, όπου ο Τυφωνας Mangkhut αναμένεται να χτυπήσει το Σάββατο.

Επί του παρόντος, βρίσκεται  τον Ειρηνικό  με ριπές ανεμου 255km / h και εμπλουτίζεται συνεχώς .

«Ανησυχούμε για τα 10 εκατομμύρια ανθρώπους στις Φιλιππίνες που θα βρεθούν στην πορεία αυτής της καταστροφικής καταιγίδας», δήλωσε ο Richard Gordon, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων.

Η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία δήλωσε ότι ο Mangkhut θα είναι ο ισχυρότερος τυφώνας ως τώρα φέτος, κορυφώνοντας σε ριπές έως και 270 χλμ. / την Πέμπτη, πριν χαλαρώσει λίγο καθώς προσεγγίζει τη στεριά.

Μετά τις Φιλιππίνες ο τυφώνας αναμενεται να κινηθεί προς τις ακτές της Κίνας και τον Χονγκ Κονγκ.

Σχεδόν 20 τυφώνες και τροπικές καταιγίδες χτυπούν τα νησιά των Φιλιππίνων κάθε χρόνο, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες θύματα εκατομμυριάκια άλλου στην απολυτή επαναλαμβανόμενη φτώχεια.

Το ρεκορ θυμάτων σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2013 όταν ο σούπερ τυφώνας Haiyan σκότωσε 7350 ανθρώπους στο πέρασμα του από τις κεντρικές Φιλιππίνες.


1 ping

  1. […] υπερτυφώνας Μανγκούτ προκάλεσε σήμερα χάος στο Χονγκ Κόνγκ κάνοντας τους […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: