Ο Ρέντσι προτείνει ενιαίο ευρω-μέτωπο, από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα για τις ευρωεκλογές!

Σε μητέρα των μαχών εξελίσσονται οι επερχόμενες εκλογές και  μεγάλη ανησυχία έχει καταλάβει τους ευρωπαιστες που βλέπουν  ότι έρχεται η ώρα  να πληρώσουν για τις πράξεις τους σε βάρος των λαών της Ευρώπης.

Ο Ρέντσι σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα La Stampa προτείνει ενιαίο ευρωμέτωπο, από τον  Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα για τις ευρωεκλογές ώστε η φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα  να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στην λαικη αντίδραση.

Στην μάχη της Ευρώπης ο Ρεντσι  ζητησε τη δημιουργία ενός μετώπου που να συμπεριλαμβάνει τους πράσινους, τους σοσιαλιστές, την ομάδα των φιλελευθέρων και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ματτέο Ρέντσι τονίζει: «Θα ήθελα να ενταχθεί σε αυτό και ο Τσίπρας, επιθυμώ ένα μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα. Αν επιλεγεί σοσιαλιστής υποψήφιος, θα ήθελα κάποιον ικανό να ξεκινήσει διάλογο με όλους. Ένας πολιτικός σαν τον Φρανς Τίμερμανς, (στον οποίο αναφερθήκαμε πρόσφατα και με τον Ιταλό πρώην υπουργό εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι), θα ήταν ένας άριστος υποψήφιος».

Αυτη δεν είναι η πρώτη αναφορά στην ανάγκη μιας ευρείας συμμαχίας όλων όσων κατέστρεψαν με  τον νεοφιλελευθερισμό  τόσο την  ευρωπαϊκή ιδέα όσο και τις  κοινωνίες  σε όλη την ΕΕ.

Το   «με ένα μέτωπο από τον Εμανουέλ Μακρόν Μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα», ειπώθηκε  για πρώτη φορά  πριν δυο εβδομάδες, από τον πρώην δήμαρχο της Βενετίας Μάσσιμο Κατσιάρι.


Αρέσει σε %d bloggers: