Επιμένει το ΔΝΤ να κοπουν οι συντάξεις παρά την έξοδο από τα μνημόνια!

ΔΝΤ: Κόψτε τις συντάξεις. Το έχουμε συμφωνήσει από το 2017

Η περικοπή των συντάξεων είναι ένα μέτρο που ψηφίστηκε το 2017 και δεν αποτελεί κάτι νέο, είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις – Η εφαρμογή του βελτιώνει την μακροοικονομική εικόνα και στέλνει μήνυμα στις αγορές, πρόσθεσε

Ξεκάθαρα υπέρ της περικοπής των συντάξεων τάχθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τον εκπρόσωπο

τύπου του Ταμείου Τζέρι Ραις, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, να θυμίζει ότι η περικοπή είναι ένα μέτρο που ψηφίστηκε το 2017 και δεν αποτελεί κάτι νέο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επισήμανε ότι το προσωπικό του Ταμείου επέστρεψε από την πρώτη αποστολή στο πλαίσιο της μετάμνημονιακής εποπτείας. Στην ατζέντα ήταν η παρακολούθηση των δημοσιονομικών εξελίξεων του 2018 και η προετοιμασία για το 2019.

Ηταν άτυπη επίσκεψη του προσωπικού καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα του Ταμείου σε ισχύ για να καταλάβουμε τις δημοσιονομικές εξελίξεις, τόνισε για να συμπληρώσει ότι δεν θα υπάρξει επίσημη έκθεση, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ είπε ότι αυτές περιλαμβάνονται στην τελευταία έκθεση του άρθρου 4.

Λίγο νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από το Λονδίνο για τις συντάξεις, επανέλαβε το επιχείρημα ότι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν θα επηρεάσει το σύστημα μετά το 2030.

Υποστήριξε δε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι σήμερα το ΔΝΤ εκτιμά ακόμα ότι το μέτρο είναι ”διαρθρωτικό”. Περιμένω με ανυπομονησία τις συζητήσεις ώστε να βρεθεί μία “αποδεκτή λύση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αρέσει σε %d bloggers: