Ντραγκι: Η ΕΚΤ δεν θα ξανασχοληθεί με ταπεινά θέματα

Τέλος στην ενασχόληση σε ότι αφορά τις δημοσιονομικές εξελίξεις στις χώρες με προγράμματα βάζει ο απόλυτος άρχοντας του ευρώ και των αγορών, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι.

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο και απαντώντας σε ερώτηση του Νότη Μαριά για την περικοπή των

συντάξεων ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι δεν θα απασχοληθεί με «ταπεινά» θέματα όπως ειναι συντάξεις, δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις που αφορουν κοινούς θνητούς. Η ακριβής φράση ειναι η εξής:

«Κατά την αναθεώρηση της συμμετοχής της σε πρόσφατα προγράμματα η ΕΚΤ διαμόρφωσε για τον εαυτό της ένα διαφορετικό χώρο πολιτικών που σχετίζονται κυρίως με τους μακροοικονομικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς της οικονομίας.

Κατόπιν αυτού η ΕΚΤ δεν θα τοποθετείται στο εξής σε θέματα που αφορούν πλέον για συντάξεις, δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και πολλά άλλα θέματα στα οποία η ΕΚΤ τοποθετήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ως κατώτερος (junior) θεσμός.»

Όπως είπε η ΕΚΤ έχει προχωρήσει σε δική της επίσημη εκτίμηση για τα προγράμματα διάσωσης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες. Η δήλωση ακολούθησε ερώτηση του Νότη Μαριά για τα λάθη στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.

Ο κ. Ντράγκι επισήμανε ότι η μελέτη που επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής κ Μαριάς και δημοσιεύτηκε από ερευνητές της ΕΚΤ δεν είναι επίσημη θέση της ΕΚΤ, καθώς δεσμεύει μόνο τους συντάκτες της.Αρέσει σε %d bloggers: