«Η Ζackie ζει, τσακίστε τους Ναζί»

Με τη δυναμική παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον 73χρονο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου και έναν 55χρονο επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας, που ξεκίνησε και κατέληξε στην πλατεία Ομόνοιας.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στην δυναμική πορεία διαμαρτυρίας που είχε ειρηνικό

χαρακτήρα, συμμετείχαν περί τα 3.000 άτομα, με την LGBTQ κοινότητα να δεσπόζει, καθώς και άτομα από τον ευρύτερο αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πορείας εμφανίστηκε ομάδα κουκουλοφόρων, που διαπληκτίστηκε με ορισμένους διαδηλωτές και απωθήθηκαν από την πορεία, χωρίς περαιτέρω ένταση.

«Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί», «Εμπρός πουστιά να καταστρέφεις κάθε ελληνική μαγκιά», «Ήταν και Ζακ, ήταν και Zackie, στους νοικοκυραίους θα βάλουμε γκαζάκι», «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και έλληνες αφεντικά κάναν δολοφονία», μερικά μόνο από τα μηνύματα που μετέφεραν πλακάτ, πανό και συνθήματα, με κεντρικότερο από όλα αυτό που καλεί για «Καμία Ανοχή».
«Τα αφεντικά στην Ομόνοια μας θυμίζουν τα αφεντικά στην Μανωλάδα, οι μπάτσοι μας θυμίζουν τον Αλέξη, και ο φασισμός τους τον Παύλο Φύσσα. Ο θάνατος έχει πολλές εκφάνσεις: Πολιτικός. Κοινωνικός. Ταξικός. Οικογενειακός. Καθημερινός. Δημοσιογραφικός. Και αυτός ο θάνατος δεν θα μείνει έτσι» ανέφερε μεταξύ άλλων το κάλεσμα για την πορεία διαμαρτυρίας.
Διαβάστε το κάλεσμα που προηγήθηκε της πορείας:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, gay οροθετικός ακτιβιστής και drag queen γνωστη ως Zackie Oh. Δολοφονήθηκε στην Ομόνοια από δυο μάτσο τύπους με τη συμβολή της αστυνομίας που ενώ ήταν αναίσθητος στο πάτωμα του έβαλε χειροπέδες και τον χτύπησε. Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας τα media παραποίησαν τα πάντα, δημιούργησαν μια ιστορία που βασίζεται σε αυτά που είπε ο δολοφόνος-ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο οποίο έγινε ο ξυλοδαρμός-δολοφονία.

Τα βίντεο δείχνουν ξεκάθαρα τι γίνεται και παρόλα αυτά η δικογραφία δεν αναφέρει τίποτα για ξυλοδαρμό, η ιατροδικαστική εξέταση δεν βρίσκει ξεκάθαρα ποια είναι η αιτία του θανάτου και τα media συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την στοχοποίηση του Ζακ ως πρεζάκι και ληστή. Είμαστε εξοργισμένες. Η μπατσαρία, τα αφεντικά, οι μπάτσοι, οι δικαστές και το κράτος δολοφόνησαν τον Ζακ.

Αυτό δεν θα μείνει έτσι. Όλες εμείς, οι πουστάρες, τα τραβέλια, τα πρεζάκια, οι οροθετικοί θα βγαίνουμε κάθε μέρα στο δρόμο μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα. Τα αφεντικά στην Ομόνοια μας θυμίζουν τα αφεντικά στην Μανωλάδα, οι μπάτσοι μας θυμίζουν τον Αλέξη, και ο φασισμός τους τον Παύλο Φύσσα. Ο θάνατος έχει πολλές εκφάνσεις: Πολιτικός. Κοινωνικός. Ταξικός. Οικογενειακός. Καθημερινός. Δημοσιογραφικός. Και αυτός ο θάνατος δεν θα μείνει έτσι. Αν δεν βγούμε τώρα στους δρόμους, πότε θα βγούμε;

Καλούμε συλλογικότητες, σωματεία και ατομικότητες σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας την Τετάρτη 26/9 στις 18.00 και στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα. Για τον Ζακ.»


Αρέσει σε %d bloggers: