Την επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ ο Τσίπρας αποθεώνει τις ΗΠΑ και γινεται η φάρσα της Ιστορίας!

Πριν  77 χρόνια ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο  ΕΑΜ  με στόχο την εθνική ανεξαρτησία  και  την λαϊκή κυριαρχία. Λίγα χρόνια μετά οι ΗΠΑ θα  δοκίμαζαν τις Βόμβες Ναπάλμ σε βάρος Ελλήνων Κομουνιστών  και αγωνιστών της λευτεριάς,  ποτίζοντας αίμα ελληνικό,   με αδικια  και πίκρα τον τόπο μας.

Όμως παρά την ηττα ο αγώνας αυτού του λαού για ανεξαρτησία και λευτεριά συνεχίστηκε στα ξερονήσια και στους τόπους του μαρτυρίου.

Ώσπου κάποτε δικαιώθηκε -κι αφου περάσαμε ένα πολυτεχνείο- σαν επανάσταση κόντρα στο μετεμφυλιακό αμερικανοκίνητο  κράτος της δεξιάς που μεσουρανούσε και τυραννούσε τον τόπο,  το  ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσια.

Δεν έφερε τον Σοσιαλισμό αλλά άλλαξε πολλά. Κυρίως η Ελλάδα έπαψε να ειναι προτεκτορατο και περήφανα μπήκε στον  παγκόσμιο Χάρτη ως ανεξάρτητη χώρα

και μετά ήρθαν οι  κατά σειρά οι εκσυγχρονιστές οι ευρωπαϊστές και ο Αλέξης. Ήρθε σαν  φάρσα της Ιστορίας να κρεμάσει νταούλια εκεί που  οι καπεταναίοι κρεμάσαν άρματα

Σε αποθέωση των ΗΠΑ προχώρησε ο πρώην κομμουνιστής Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως αποτελούν τον «καλύτερο σύμμαχό”

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην Wall Street Journal, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πολλάκις την σημασία των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας,

«Ο καλύτερος στρατηγικός μας σύμμαχος είναι οι ΗΠΑ»

«Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος […] αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ», είπε.

Όπως περιγράφει η δημοσιογράφος της WSJ «ο κ. Τσίπρας, ο 44χρονος ηγέτης ενός ελληνικού αριστερού κόμματος, που ήταν κάποτε αντίθετος με την αμερικανική εξουσία και το ΝΑΤΟ, οδήγησε σε μια ανεπιτυχή εξέγερση ενάντια στις αυστηρές οικονομικές πολιτικές της ΕΕ το 2015, όταν η Ελλάδα λίγο έλειψε να βγει από το ευρώ».

Και συνεχίζει: «Τώρα ο κ. Τσίπρας, που θεωρείται από τις Η.Π.Α. και την ΕΕ ως ένας όλο και πιο μετριοπαθής παίκτης, λέει ότι θέλει η Ελλάδα να στηρίξει τις προσπάθειες της Δύσης στα Βαλκάνια».

«Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Αν θέλουμε να προστατέψουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης που δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος -όπως ήταν πριν από τρία χρόνια- αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε συμμαχίες. Και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι η προσέγγιση Ελλάδας-ΗΠΑ, αντανακλάται επίσης στις συνομιλίες για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα, παραδοσιακά ταμπού για την ελληνική αριστερά.

«Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην ψύχρανση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την επίλυση του ονοματολογικού απάντησε ότι επρόκειτο περί μέτρου για την «προστασία των εθνικών συμφερόντων», συμπληρώνοντας πως επρόκειτο για «πολύ καθαρό μήνυμα».


Αρέσει σε %d bloggers: