Με δύο σενάρια για τις συντάξεις το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή!

Δύο βασικά σενάρια- για συντάξεις και αντίμετρα- θα περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, πράγμα που επιβεβαίωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στόχος της

κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει ένα προϋπολογισμό «λελογισμένα επεκτατικό».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι: «το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατατίθεται αύριο. Το πιθανότερο είναι ότι θα περιλαμβάνει διαφορετικά σενάρια. Υπάρχει από την β ’αξιολόγηση ένα ψηφισμένο μέτρο για την 1/1/2019 το οποίο ακόμα από την ελληνική Βουλή δεν έχει ακυρωθεί καθώς γίνονται διαβουλεύσεις με την ΕΕ.

Στο προσχέδιο θα αποτυπώνεται με μεγάλη σαφήνεια η πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το μέτρο, καθώς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα».

Επ’ αυτού εξήγησε χαρακτηριστικά: «Θα έχει δημοσιονομικά σενάρια: θα παρουσιάζει ένα σενάριο με πιθανή εφαρμογή των μέτρων και των αντιμέτρων για να δείξει ότι αυτό δεν επηρεάζει το στόχο του Πρωτογενούς Πλεονάσματος και θα υπάρχει και η βούληση της κυβέρνησης- η οποία είναι γνωστή- και έχει να κάνει με ένα σενάριο που λέει ότι δεν θα υπάρχει περικοπή των συντάξεων, θα υπάρχει η υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που θα αξιοποιηθεί για το λόγο αυτό ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται»Αρέσει σε %d bloggers: