Ακριβότερο Πετρέλαιο Θέρμανσης και κυβερνητική αδιαφορία εγγύηση για ματωμένο σούπερ πλεόνασμα

Η τιμή  του Πετρελαίου θέρμανσής η διάθεση του οποίου ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. αναμένεται να είναι μεταξύ 1,15 ως 1,20 ευρώ το λίτρο γεγονός που ουσιαστικά τρέφει τα δημόσια ταμεία με ζεστό χρήμα και συμβάλει ουσιαστικά στην δημιουργία σούπερ πλεονασμάτων

Η τιμή είναι  πολυ αυξημένη σε σχέση με την περυσινή τιμή διάθεσης λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εξέλιξη που   ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό το επίδομα κάνει δύσκολη την θέρμανση για χιλιάδες συμπολίτες μας.

 Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αναμενεται  να καθυστερήσει κατά δυο-τρεις μήνες, καθορίζει  το διατιθέμενο ποσό στα πενιχρά επίπεδα  των μόλις 62 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό ειναι  σημαντικά υπολειπόμενο των πραγματικών κοινωνικών αναγκών και πολύ κάτω από το αναμενόμενα έσοδα που προκύπτουν λόγω της αύξησης της τιμής.

Το ακριβότερο Πετρέλαιο Θέρμανσης και  η κυβερνητική αδιαφορία ειναι εγγύηση για ένα ματωμένο σούπερ πλεόνασμα  πολλές φωτιές σε σπίτια και από μαγκάλια και σόμπες!

Οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι εξής:

Άγαμοι με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 100.000 ευρώ.
2. Εγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ συν 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και περιουσία έως 200.000 ευρώ.

Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ, συν 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο παιδί μετά το πρώτο.

Ποσά επιδόματος

Α΄ ζώνη: Ποσό 250 ευρώ ο άγαμος και 312,50 ευρώ ο έγγαμος. Γρεβενά Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες και Φλώρινα.

Β΄ ζώνη: Ποσό 150 ευρώ ο άγαμος και 187,50 ευρώ ο έγγαμος. Αρκαδία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Λάρισα, Μαγνησία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Τρίκαλα και Χαλκιδική.

Γ΄ ζώνη: Ποσό 80 ευρώ ο άγαμος και 100 ευρώ ο έγγαμος. Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Αττική Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Κορινθία, Μυτιλήνη, Λευκάδα, Πρέβεζα, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Χίος.

Δ΄ ζώνη: Ποσό 50 ευρώ ο άγαμος και 62,50 ευρώ ο έγγαμος. Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Κυκλάδες, Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία, Κεφαλληνία και Ιθάκη, Ρέθυμνο, Σάμος, Χανιά, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού.


Αρέσει σε %d bloggers: