Στην επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας έρχεται ο Στάινμαϊερ και ξεκόβει το αίτημα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις!

Αυστηρός ο Γερμανός πρόεδρος θα εκφράσει την πάγια θέση του Βερολίνου ότι το θέμα «έχει κλείσει πολιτικά και νομικά»,

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλοπούλου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 11 και 12 Οκτωβρίου ακριβώς πανω στην επετιεο της απελυθερωσης τςη Αθήνας από του Γερμανούς  το 1944.

Η γερμανική προεδρία αποδέχθηκε  την πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του, με τον οποίο διατηρεί «στενές φιλικές σχέσεις». Ένδειξη αυτής της σχέσης είναι για το Βερολίνο και η από κοινού επίσκεψη στην

Καλαμάτας την Παρασκευή, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Παυλόπουλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Στάινμαϊερ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας Bild,  η Αθήνα αναμένεται να εγείρει εκ νέου το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η Bild, επικαλούμενη τη μέχρι στιγμής απόρρητη έκθεση της ελληνικής βουλής, υποστηρίζει ότι οι αξιώσεις έναντι της Γερμανίας για επανορθώσεις, αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο ανέρχονται στα 376 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι ο Γερμανός πρόεδρος θα εκφράσει την πάγια θέση του Βερολίνου ότι το θέμα «έχει κλείσει πολιτικά και νομικά», αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Το πρόγραμμα του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα, ξεκινά αύριο Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή


Αρέσει σε %d bloggers: