Ν. Χουντής από την Καρδίτσα: Απαιτείται αντίδραση των κατοίκων για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα – Μειωμένοι οι πόροι της ΚΑΠ (Βίντεο)

Η αντίδραση των κατοίκων, της περιοχής των Αγράφων, στο σχέδιο κατασκευής αιολικών πάρκων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου αυτό να μην υλοποιηθεί.

Η δική τους κινητοποίηση είναι το ζητούμενο γιατί αν ικανοποιηθούν από τα αντίδωρα που δίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις και εφησυχάσουν κανένας, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται δεν θα μπορέσει να βοηθήσει.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από τη συνέντευξη τύπου:

Αυτό απάντησε ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κ Νίκος Χουντής, σε ερώτηση του KarditsaLive.Net, σχετικά με το θέμα και κατόπιν δικής του δήλωσης ότι κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα θα συναντηθεί και με τους φορείς που δίνουν αγώνα για να αποτρέψουν την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.

Ο κ. Χουντής τόνισε πως οι περιβαλλοντικές μελέτες που εγκρίθηκαν δεν περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια, όσον αφορά το μέγεθος της παρέμβασης και της καταστροφής που πρόκειται να γίνει, όσον αφορά τον υδροφόρο ορίζοντα και τις υδάτινες πηγές και άλλες πλευρές προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολούθως υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν τις καταθέτεις τα στοιχεία, σου απαντά ότι είναι θέμα των Ελληνικών Αρχών και πως η δική της δυνατότητα παρέμβασης περιορίζεται στον μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και της έναρξης λειτουργίας, έλεγχο. Τότε όμως, πρόσθεσε, θα είναι πολύ αργά.

Με αυτό ως δεδομένο τόνισε ότι είναι οι Ελληνικές αρχές που οφείλουν να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις για τις επιπτώσεις γιατί, μέχρι σήμερα, ότι λένε είναι αμφιβόλου τεκμηρίωσης. Τα ναι μεν αλλά και πως έτσι λύνεται το ενεργειακό πρόβλημα, δεν ανταποκρίνονται, κατέληξε, στην πραγματικότητα, γιατί και οικονομικά δεν είναι πάντα συμφέρουσες αυτές οι λύσεις, πέρα από την καταστροφή που γίνεται στο περιβάλλον.

Μειωμένοι οι πόροι της ΚΑΠ

Ο κ, Χουντής που περιοδεύει σε Καρδίτσα και Τρίκαλα τόνισε ότι η επίσκεψή του έχει μία έμφαση στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Και ενημέρωσε πως οι προτάσεις που έρχονται από τους θεσμούς για την νέα ΚΑΠ, της επόμενης πενταετίας, μιλάνε για μείωση της χρηματοδότησης και πως τα λεφτά αυτά θα πάνε σε χρηματοδότηση αμυντικών-στρατιωτικών εκδηλώσεων και ενίσχυσης της συνοριοφυλακής.

Αυτή η προοπτική τόνισε ότι τους βρίσκει αντίθετους και ζητούν και αν μην μειωθούν τα ποσά και ν’ αλλάξει ο τρόπος επιδότησης της αγροτικής παραγωγής, με παράλληλη ανάπτυξη αγροτικού προγράμματος από την Ελληνική οικονομία.

Τα μνημόνια δεν τελείωσαν

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υπογράμμισε ότι τα μνημόνια δεν τελείωσαν και έφερε ως παράδειγμα πως για το αν θα μειωθούν οι συντάξεις αποφασίζει η Γερμανία και το τι θα γίνει στις εκλογές της Βαυαρίας.

Αναφέρθηκε ακόμα στην προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στην αφαίρεση λαϊκής κατοικίας και ιδιοκτησίας, στην προσπάθεια να θωρακίσουν τους πλειστηριασμούς με την ηλεκτρονική μορφή και στην επίδειξη αυταρχισμού από πλευράς κυβέρνησης με την ποινικοποίηση της συμμετοχής στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και φθάσαμε, κατέληξε στην πρωτοφανή πολιτική δίωξη του επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στην καταδίκη των Θεσσαλών αγροτών που μετείχαν στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα, ως απόρροια αυτής της λογικής. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής πρόσθεσε, με όποια κυβέρνηση να είναι πάνω θα συμβάλλει στην συνέχιση του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των δημοκρατικών διαδικασιών όλο και περισσότερο.

Ακόμα ο κ. Χουντής και αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις με την συμφωνία των Πρεσπών και τις δηλώσεις Καμένου περί επιπλέον Νατοϊκών βάσεων, είπε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε Αμερικανικό προτεκτοράτο.


Αρέσει σε %d bloggers: