Λαφαζάνης κατά της “ιδιωτικοποίησης της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας”

«Η είδηση ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, αποφάσισε να ξεπουλήσει ακόμη και την 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος) στην Καλαμάτα, η οποία δεν έχει διαψευσθεί, είναι τρομακτικό σκάνδαλο και μέγιστη διαπλοκή» αναφέρει η ΛΑΕ σε γραπτή της ανακοίνωση.

Η ΛΑΕ κάνει λόγο για «ξεπούλημα» και υπογραμμίζει τον κίνδυνο από την «ανάθεση σε κερδοσκοπική εταιρεία, της εκπαίδευσης των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας». «Η ιδιωτικοποίηση στρατιωτικών

εγκαταστάσεων ή υπηρεσιών, ισοδυναμεί με ακραίου τύπου “θατσερικό” πείραμα και δείχνει το πραγματικό περιεχόμενο των “λαγών”, που κλείνουν συμφωνίες με τους ευρωατλαντικούς παράγοντες και ουσιαστικά, εκφράζουν την αδιαίρετη και ομοφωνούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι προφανώς πρέπει να αναβαθμιστεί η 120 ΠΕΑ και να γίνει σύγχρονη αεροπορική βάση εκπαίδευσης πιλότων. Είναι αδιανόητο όμως, αυτή η υποχρέωση του ελληνικού κράτους να εκχωρείται σε ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρεία» τονίζει στην ανακοίνωση της η ΛΑΕ.

Και τέλος σημειώνει ότι «Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την κυβερνητική απόφαση και καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό και τον “υπερπατριώτη” Υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, να ακυρώσουν την συμφωνία που έχουν κάνει με την Canadian Commercial Corporation».

Αγγελική Λάζου-ΑΠΕ


Αρέσει σε %d bloggers: