Καμμένος Τσίπρας καθάρισαν τον Κοτζιά δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στην εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας.

Ο πρώην -πλέον- υπουργός εξωτερικών κατάλαβε μάλλον πολύ αργά  ότι ο Τσιπρας είναι σε πλήρη συνεννόηση με το κυβερνητικό εταίρο και η δήθεν η διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στην Συμφωνία των Πρεσπών  όσο και το Plab B είναι μια  στάση προσχηματική που δεν έχει καμιά επίπτωση στην χώρα άλλα άφορα μόνο το εσωτερικό των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με  την ανάλυση,  η συγκεκριμένη  -επικοινωνιακή κυρίως- γραμμή έχει υιοθετηθεί από τον Πανο Καμμενο  για να  μην αντιδράσουν οι βουλευτές οδηγούμενοι μεθοδικά στο πολιτικό αφανισμό τους ενώ ο χρόνος θα κυλάει για την κυβέρνηση.  Άλλωστε ο Κυβερνητικός εταίρος έχει δηλώσει ότι δεν στηρίζει την συμφωνία αλέα δεν θα  συμπράξει με την ΝΔ ούτε θα ρίξει την κυβέρνηση

Βάση αυτών όταν κι εάν  έρθει η συμφωνια στην Βουλή οι βουλευτές  θα βρεθούν προς τετελεσμένων.

Τότε -με  ψήφο κατά συνείδηση- θα  αναγκαστούν είτε να στηρίξουν την συμφωνια των Πρεσπων, είτε να ρίξουν την κυβέρνηση και να απομονωθούν εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Πως οδηγήθηκε στην έξοδο ο ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όταν ο Ν. Κοτζιας εξέφρασε στο υπουργικό συμβούλιο την δυσφορία του  για το plan B που παρουσίασε ο Π. Καμμενος στις ΗΠΑ άλλα δεν βρήκε στήριξη από τον Τσιπρα. Αντίθετα ο Καμμενος στηρίχτηκε τόσο από Τσιπρα όσο και από άλλους υπουργούς.

Στην συνέχεια ο  Καμμενος να εκτόξευσε κατηγορίες κατά του Κοτζια πως είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Για όλα αυτά δεν υπήρξε αντίδραση από  τον Τσιπρα και πάρα τις προσπάθειες του Κοτζια να  λάβει κάποιου είδους  -λεκτική έστω -στήριξη αυτή δεν ηρθε, η κρίση δεν εκτονώθηκε και ο ΥΠΕΞ οδηγήθηκε στην παραίτηση.

Την θέση του ανέλαβε ο ίδιος  ο Τσιπρας εξέλιξη που λύνει πλήρως  τα χέρια του ντε φακτο αναβαθμισμένου Πάνου Καμμενου στην Εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας.

Το γεγονος οτι ο Νικος Κοτζιας κατάλαβε μάλλον πολύ αργά  ότι ο Τσιπρας είναι σε πλήρη συνεννόηση με το κυβερνητικό εταίρο αλλά και το κλίμα στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο φαίνεται καθαρά στο Tweet που έγραψε ο ίδιος στο λογαριασμό του,

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιούς θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατοπιν τις δικές μου.  Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος».


Αρέσει σε %d bloggers: