Ένα ακόμη δημοψήφισμα πετά η ΕΕ στα σκουπίδια. Την Κυριακή αλλάζει η ώρα

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε  τον περασμένο Αύγουστο ότι η ΕΕ σχεδιάζει να απαλλαγεί από τη μετάβαση μεταξύ θερινής και χειμερινής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη την άποψη των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος σε πανευρωπαϊκό ψηφιακό δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών δήλωσε ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να δώσουν τέλος στην εναλλαγή της ώρας.

Πρόσφατα η Κομισιόν πραγματοποίησε διαδικτυακή ψηφοφορία μεταξύ των πολιτών της ΕΕ, αναφορικά με την αλλαγή της ώρας. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ειδικότερα από τη Γερμανία, με τους Ευρωπαίους πολίτες να ζητούν τον τερματισμό των αλλαγών ανά εξάμηνο.

Αναφορικά με την έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 4 και 16 Αυγούστου:

Σημειώνεται πως η διαδικασία αντιμετώπισε διάφορα τεχνικά προβλήματα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των πολιτών.

Τα times zones στην ΕΕ

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, o πρόεδρος της Κομισιόν είπε  τότε ότι ο ίδιος προσωπικά θα πιέσει έτσι ώστε να σταματήσει η αλλαγή της ώρας, προσθέτοντας ότι η οριστική απόφαση θα παρθεί σήμερα. «Ο κόσμος το θέλει, εμείς θα το κάνουμε», σημείωσε.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ακόμη ότι εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής για να ψηφίσουν. «Επέλεξαν να εφαρμόζεται μία σταθερή ώρα ολόχρονα και αυτό θα πράξουμε», πρόσθεσε. Όπως ανέφερε το 84% των Ευρωπαίων πολιτών θέλει την κατάργηση αλλαγής της ώρας.
Σχολιάζοντας τη δήλωση Γιούνκερ, ο Κρίστιαν Λίντνερ επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας (FDP), καλωσόρισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ενοχλητική» την αλλαγή της ώρας.

 Τελικά ένα ακόμη δημοψήφισμα  ακόμη και για πολύ απλά θέματα  το πετά η ΕΕ στα σκουπίδια. Την Κυριακή αλλάζει η ώρα και όταν η ώρα πάει τέσσερις τα χαράματα  θα πρεπει να γυρίσουμε τα ρολογια μια ωρα πισω ωστε να δείχνουν τρεις,


Αρέσει σε %d bloggers: