Ήταν ξένος στο τόπο που γεννήθηκε. Το αλβανικό κράτος τον θεωρούσε εχθρό και τον εκτέλεσε.

Ζούσε σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό ξένη κυριαρχία και εκτελέστηκε σε συμπλοκή με την αστυνομία για την σημαία την ημέρα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ.

Ήταν εθνικιστής, υπερ ευαισθητοποιημένος, υπέρ πατριώτης. Δικαιολογημένα!

Δεν ζούσε στα Β προάστια αλλά στην Β Ήπειρο. Πιέζονταν από την κατάσταση της ομογένειας και την δίκη του. Το όφειλε στον εαυτό του εκ της καταγωγής του να αντιδρασει και να σηκώσει μεγάλες σημαίες. Να πολεμήσει. Όπως ο Παλαιστίνιος πολεμά τον Ισραηλίτη για μια πατρίδα.

Το όφειλε στον εαυτό του να σηκώσει σημαίες την ήμερα του ΟΧΙ. Έτσι κάνουμε όλοι στα σπίτια μας. Έτσι γιορτάζουμε έτσι καταλάβαινε κι αυτός το καθήκον.

Ο Κωνσταντινος Κατσίφας δεν βρήκε την ελληνική σημαία που είχε βάλει στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Υπήρξε διαπληκτισμός με τους παρόντες αστυνομικούς, όπως ειπε ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», Λεωνίδας Παππάς. Διαπληκτίστηκε με τους παρόντες αστυνομικούς.

«Κάποιος από αυτούς του έδειξε το όπλο του και εκείνος πήγε και πήρε το δικό του και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κάποιον. Αν ήθελε να σκοτώσει θα σκότωνε, αλλά δεν ήθελε».

Στη συνέχεια εφυγε να κρυφτεί. Οι Αλβανοί αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της οικογένειας του και τον αναζητούσαν, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν τους γονείς του. Τελικά τον εντόπισαν. Του είπαν να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα».

Ο Κωνσταντίνος Κατισφας δεν κυνηγούσε για να δείρει μετανάστες στα σοκάκια στην Αθήνα, ούτε φύτευε σταυρούς εδώ κι εκεί για να διώξει τους ξένους. Δεν συκοφαντούσε ελληνικό πολιτισμό ουγκανιζοντας όπως οι διάφοροι φασιστόκοι που μας περιτριγυρίζουν.

Δεν του «βρωμούσαν» οι ξένοι.

Ήταν ο ίδιος «ξένος» στο τόπο που γεννήθηκε.

Το αλβανικό κράτος τον θεωρούσε εχθρό του και τον εκτέλεσε. Δεν έκανε καμιά προσπάθειά να τον εξουδετερώσει χτυπώντας τον στο πόδι ή στο χέρι,

Τον εκτέλεσαν μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο στηθος.

Από εκεί είπαν πως ήταν εξτρεμιστής ! Είπαν ήταν φασίστας κάποιοι από εδώ!

Ότι θέλει ας ήταν λοιπόν.

Το ποιον του και τα πολιτικά φρονήματα δεν επιτρέπουν σε κανένα να τον εκτελέσει.

Ο άνθρωπος ειναι θύμα του αλβανικού κράτους, των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Ήταν εκτέλεση. Καμιά δικαιολογία και καμιά ιδεολογία δεν μας επιτρέπει να δικαιώνουμε δολοφόνους πότε!

Είναι προφανές ότι ο Κωνσταντινος Κατσιφας θα ηρωοποιηθεί σταδιακά.

Είναι δεδομένο.

Όσο κι αν αντιδράσουν ορισμένοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι αυτό!

Άλλωστε δεν γραφούμε εμείς ή καποιος άλλος την Ιστορία, άλλα μάλλον αυτός την γράφει.


Αρέσει σε %d bloggers: