Απαράδεκτη ποινική δίωξη στον νεκρό Κατσίφα: Πιθανές απαιτήσεις της Αλβανίας από την οικογένεια

 Για πιθανες αστικές απαιτήσεις του αλβανικού κράτους, από την οικογένεια του Κώστα Κατσίφα έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Γιοβανόπουλος, καθώς έχει συμβεί το πρωτοφανές – να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά νεκρού για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών.
Μιλώντας στον ALPHA ο Κώστας Γιοβανόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την απίστευτη κίνηση των αλβανικών αρχών να κρατούν ανοικτό φάκελο ποινικής δίωξης εναντίον του νεκρού πλέον Κώστα Κατσίφα.

Όπως είπε, ο πατέρας του, έδωσε κατάθεση επί τρεις ώρες στον Εισαγγελέα των Τιράνων που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ το σπίτι του Κατσίφα ερευνήθηκε εξονυχιστικά (άνοιξαν και το ταβάνι του σπιτιού ψάχνοντας για όπλα).
Γεγονός πρωτοφανές είναι επίσης, ότι δεν έχει εκδοθεί ως σήμερα, ληξιαρχική πράξη θανάτου, ενώ είναι άγνωστο πότε θα παραδοθεί η σορός του στην οικογένεια για την ταφή.
Σήμερα έγινε γνωστό πως Έλληνας αξιωματικός της αστυνομίας που βρίσκεται στην Αλβανία, ενημερώθηκε από τις αρχές για την υπόθεση, ωστόσο -όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ- θα πρέπει τώρα οι αρχές να διαθέσουν το αποδεικτικό υλικό για τα όσα ισχυρίζονται σχετικά με ττην εξέλιξη των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του Κατσίφα από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.
Ο Κώστας Γιοβανόπουλος, δήλωσε ακόμη ότι έχει αποστείλλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερώσει για τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του.


Αρέσει σε %d bloggers: