Σήμερα θα αποφασίσει η Κομισιόν για συντάξεις – παροχές και θα δώσει εντολές στην τοπική κυβέρνηση!

Η πρώτη ένδειξη των προθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αίτημα της Ελλάδας  αναφορικά με τη μη περικοπή των συντάξεων και την εφαρμογή συγκεκριμένων παροχών αναμένεται σήμερα, με την ανακοίνωση των Φθινοπωρινών Εκτιμήσεων.

Σημείο-κλειδί  για το μέλλον εκατομμυρίων συνταξιούχων είναι οι προβλέψεις που θα έχει αναφορικά με την πορεία της ανάπτυξης φέτος και το 2019 αλλά και με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων το ίδιο

διάστημα.

Τα στοιχεία που έχουν «διαρρεύσει”  δειχνουν μια ευχαριστημένη με τις θυσίες και τις αποδόσεις μας COMISION   καθώς προβλέπει βελτίωση όσον αφορά το 2018 και 2019  του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία  που θα καταλήξει η  Ευρωπαϊκή επιτροπη είναι κρίσιμα γιατί σε αυτά θα  «βασίζεται» το σχέδιο προϋπολογισμού που θα καταθέσει στις 21/11 στη Βουλή η  τοπική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η τοπική κυβέρνηση  με βάση την φορολογική  απόδοση των Ελλήνων ελπίζει  ότι θα της δοθεί η δυνατότητα να  ματαιώσει την προηγούμενη απαίτηση των θεσμών  για περικοπή των συντάξεων.  Η κρίσιμη ημερομηνία ειναι στις 21 του μηνός. Τότε θα ανακοινωθούν οι αποψεις  του κέντρου για τους τοπικούς προϋπολογισμούς.

Θα προηγηθεί στις 14/11 η σύνοδος του Eurogroup που θα έχει ως βασικό θέμα  το ιταλικό ζήτημα. Ωστόσο, πλέον σε αυτή τη συνάντηση θα ληφθούν και οι πολιτικές αποφάσεις με την Ελλάδα να ειναι στο έλεος  ξένων ΥΠΟΙΚ  και κυρίως της Γερμανίας


Αρέσει σε %d bloggers: