Αναβάλει της περικοπές η ΕΕ για να μην αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές!

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει προϋπολογισμό χωρίς περικοπές συντάξεων την Τετάρτη με συμφωνια του EWG και στόχο να μην αποδοκιμαστούν εκλογικά οι ευρωπαιστες και η ΕΕ. Η αναβολή στις περικοπές των συντάξεων μεχρι τις ευρωεκλογές φαντάζει πλέον το πιο λογικό σενάριο.

Ο νέος Προϋπολογισμός που θα καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα προβλέπει μείωση των ψηφισμένων συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνια με τους εταίρους δεν θα άφορα στην οριστική ακύρωση του μέτρου κάτι που κανείς στην κυβέρνηση–ούτε και ο Πρωθυπουργός- δεν το ζητά ανοικτά. Η όλη «διαπραγμάτευση» γινεται με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Μαιου από τις οποίες θα κριθούν πάρα πολλά για το μέλλον της ΕΕ.

Νωριτερα την άνοιξη του 2019 θα έχουμε το Brexit  ενώ κάνεις δεν ξέρει ακομη πως θα εξελιχτεί η διαμάχη της ΕΕ με την Ιταλία!

Οι αποφάσεις  για το μέλλον των συντάξεων θα ληφθούν από  ξένους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup στις 3 Δεκέμβρη,  και τότε η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επισήμως ότι αναβάλλει το μέτρο μεχρι νεωτέρας  και οποιοσδήποτε για μετά τις ευρωεκλογές .


Αρέσει σε %d bloggers: