Κόβουν βόλτες τουρκικά πολεμικά στην Kυπριακή ΑΟΖ! Σιωπή από ΕΕ- ΗΠΑ-Ισραήλ!

Τουρκικά πολεμικά πλοία συνοδεύουν το Barbaros στο οικόπεδο 4 της Κυπριακής ΑΟΖ. Ολοκληρωτική η απουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ΗΠΑ αλλά και του στρατηγικού εταίρου της Κύπρου του Ισραηλ.
Η Φ/Γ Ψαρά παρακολουθεί κάθε κίνηση των Τούρκων

Κλιμακώνουν την ένταση οι Τούρκοι στην Κυπριακή ΑΟΖ ενθαρρυμένοι από την ολοκληρωτική απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης των ΗΠΑ άλλα και του υποτιθέμενου στρατηγικού εταίρου της Κύπρου του Ισραήλ.

Η Άγκυρα έχει επιλέξει να ακολουθήσει τον δρόμο της αντιπαράθεσης.

Οι χάρτες που έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, οι προκλήσεις στο Αιγαίο και οι καθημερινές ανακοινώσεις τόσο από το Τουρκικό ΥΠΕΞ, όσο και από το Υπουργείο Άμυνας και τον Χ. Ακάρ, δείχνουν πως οι γείτονες επιθυμούν να οδηγήσουν την κατάσταση  όσο πιο μακριά μπορούν.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει εδώ και λίγες ώρες εντός του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τέσσερα Τουρκικά πολεμικά πλοία.

Μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να πλέουν οριακά στα “σύνορα” αυτού του οικοπέδου περιμένοντας να μετρήσουν  τις διεθνείς αντιδρασεις οι οποίες δεν έρχονται.

Τις τελευταίες ήμερες το Barbaros και η συνοδεία του έπλεαν στο λεγόμενο “τριεθνές”, στο σημείο που “ενώνονται” η κυπριακή και αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Δεν υπηρξε αντίδραση κι έτσι προχώρησαν ένα βήμα πιο βαθιά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού.

Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλέει αμέριμνα στη περιοχή του οικοπέδου 10 όπου η ExxonMobil συνεχίζει τη γεώτρησή της.


Αρέσει σε %d bloggers: