Δημόσια συγνώμη ζήτησε η Κατερίνα Ακριβοπούλου από Μητροπολίτες! (video)

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ ζήτησε συγνώμη που αποκάλεσε «ακροδεξιούς» τους Μητροπολίτες Πειραιώς, Σεραφείμ και Μεσσηνίας, Χρυσόστομο.

Νωρίτερα απείλησαν με προσφυγή στην δικαιοσύνη τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ , δηλώνοντας ότι στην εκπομπή της τους παρουσιάζει ως ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες.

«Άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου όσα ανέφερε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στη δική του ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάνει λόγο για «πόλεμο λάσπης που συνεχίζεται».

«Τό ἔγκλημά μου εἶναι ὅτι ἀρθρώνω νομικό λόγο στά νομικά ζητήμα πού θέτει τό πλαίσιο συμφωνίας Ἐκκλησίας-Πολιτείας» δηλώνει ο κ. Σεραφείμ, προειδοποιώντας με ένδικα μέσα και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Στο θέμα επανήλθε σήμερα η κ Ακριβοπουλου και ζητησε δημοσία συγνωμη

«Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ διότι χθες όχι απλώς τους αδίκησα αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον χρυσαυγιτισμό, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, έχουν δίκιο που ένας εκ των δυο, ο κ. Σεραφείμ, απειλεί και με ένδικα μέσα», είπε η Κατερίνα Ακριβοπούλου και εξήγησε ότι έχει δίκιο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας όταν λέει ότι όσα ακούστηκαν από την εκπομπή είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό του.

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη και όχι επειδή έχουν βγάλει οι ίδιοι ανακοινώσεις. Ήταν ένα λάθος που το συνειδητοποίησα μετά το τέλος της εκπομπής. Αλλιώς τους είχα στο μυαλό μου. Ήθελα να επισημάνω ότι είναι από τους ελάχιστους Μητροπολίτες που έχουν πάρει ανοικτά θέση κατά της Χρυσής Αυγής και έχουν δεχθεί επιθέσεις από άλλους Μητροπολίτες. Τον Αμβρόσιο, τον Αιγιαλείας και Καλαβρύτων είχα στο μυαλό μου, ο οποίος υπήρξε Ταγματάρχης της Χωροφυλακής επί χούντας», τόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.


Αρέσει σε %d bloggers: