Στα χνάρια του Ερντογαν ο Μακρον ετοιμάζεται να επιβάλει κατάστασης εκτάκτου ανάγκης!

Γαλλία-Κίτρινα Γιλέκα:

Ανοιχτο αφέθηκε το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αποφασίστηκε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.  Ο Μακρον ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντήσει τους αρχηγούς των κομμάτων. Η κινητοποίηση των αρχών ακολουθεί την μετατροπή κεντρικών περιοχών

στο Παρίσι σε μία ζώνη μάχης.

Από τις ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι πυρπολήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, λεηλατήθηκαν καταστήματα και καταστράφηκαν ιδιωτικές οικίες και καφετέριες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, πρόκειται για τις χειρότερες ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι, από τον Μαη 1968.

Ο Μακρόν αμέσως μετά την επιστροφή του, από την Αργεντινή επισκέφτηκε την Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι διαδηλωτές στο διάσημο διεθνώς μνημείο.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα, έγιναν ζημιες στο εσωτερικό του μνημείου, ενώ στο εξωτερικό του τμήμα γράφτηκαν συνθήματα με σπρέι κατά του καπιταλισμού, αλλά και σλόγκαν με κοινωνικά αιτήματα.

«Μακρόν, τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβεύσουν» είναι το μήνυμα για τον πρόεδρο που με μαύρο μελάνι έγραψαν πάνω στον δεξιό πυλώνα της Αψίδας, που αποτελεί εθνικό μνημείο συμβολίζοντας τα αισθήματα φιλοπατρίας των Γάλλων πολιτών.


Αρέσει σε %d bloggers: