Ζάεφ: Ούτε εγώ ούτε κανείς δεν είναι Βορειομακεδόνας! Είμαστε «Μακεδόνες», μιλάμε «μακεδονικά» και δεν θα το αμφισβητήσει κανείς ξανά

Επανήλθε στις διατυπώσεις περί «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας  των πολιτών της ΠΓΔΜ ο Ζόραν Ζάεφ.

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για εκμάθηση των «μακεδονικών» στην Ελλάδα – για τις οποίες αργότερα τα Σκόπια εξέφρασαν τη λύπη τους επειδή οι δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δήλωσε  στη δημόσια συζήτηση σε πανεπιστήμιο των Σκοπίων, στις 6 Δεκεμβρίου 2018 ρητά ότι δεν θα αποκαλούνται Βορειομακεδόνες, αλλά ‘Μακεδόνες’ που ομιλούν τη ‘μακεδονική’ γλώσσα!

«Είμαστε «μακεδόνες» και μιλάμε «μακεδονικά» και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά αυτό». Μάλιστα, ανέβασε σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του σε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα

Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως ορίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι «μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός».

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το «Βόρεια» αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MakFax.

Ο Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες της πΓΔΜ δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».

«Η «μακεδονική» ταυτότητα και η «μακεδονική» γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε» τόνισε χαρακτηριστικά.


Αρέσει σε %d bloggers: