Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας για την επίσκεψη του πτεράρχου του ΝΑΤΟ στην πόλη

Με αφορμή την επίσκεψη του διοικητή της USAFE-AFAFRICA, πτεράρχου Τοντ Γουόλτερς στο ΑΤΑ, η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων, σημειώνει πως η επίσκεψη «επικαιροποιεί τη ΝΑΤΟική αναβάθμιση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα στρατόπεδα της περιοχής μας (110 Π.Μ., Στεφανοβίκειο).

Η επίσκεψη αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον με αφορμή το ενδεχόμενο η 110 Π.Μ. να “αξιοποιηθεί ακόμη

περισσότερο” από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ως βάση μοίρας μαχητικών αεροσκαφών ή ως βάση ιπτάμενων τάνκερ. Οι εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας, η πιθανολογούμενη εμφάνιση του στρατού στους δρόμους του Παρισιού, προκειμένου να ελεγχθεί η κοινωνική έκρηξη, έχουν και άμεσες επιπτώσεις και στην περιοχή μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια. Το ΝΑΤΟ ποτέ και πουθενά δεν εγγυήθηκε την ειρήνη, αντίθετα σκορπά παντού τον πόλεμο αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες.

Καλούμε τον λαό να υπερασπιστεί την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στη ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αμερικανο – νατοϊκών βάσεων και των drones από τη Λάρισα, την έξοδο από το ΝΑΤΟ, ευρωστρατό, και το κλείσιμο όλων των βάσεων. Να ανατραπεί ο άξονας Ελλάδας -Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου. Να σταματήσει η χωρά μας να αποτελεί ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων που διαλύουν κράτη και στέλνουν στην προσφυγιά ολόκληρους λαούς».

Πηγή: Ελευθερία 


Αρέσει σε %d bloggers: