Καμιά συμφωνια με την ΕΕ δεν θελουν οι Βρετανοί. Στον αέρα η συμφωνια της Μει με τον Γουνκερ!

Προς αναβολή η αυριανή ψηφοφορία για την συμφωνια της  Μει με τον Γουνκερ
Όπως αναφέρει  πολιτική συντάκτρια του βρετανικού δικτύου BBC «δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ψηφοφορία της Τρίτης για τη συμφωνια της πρωθυπουργού Μει με τον Γουνκερ  αναφορικά με το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο καθώς πληροφορίες που επικαλείται το BBC αναφέρουν

πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να την ματαιώσει καθώς δεν θα περνούσε.

Καμιά συμφωνια με την ΕΕ δεν θελουν οι Βρετανοί.

Όπως αναφέρει  πολιτική συντάκτρια του βρετανικού δικτύου BBC «δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται – δεν έχει, επαναλαμβάνω δεν έχει, ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως», ανέφερε η Λόρα Κούενσμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Μέι, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τα κορυφαία στελέχη του υπουργικού της συμβουλίου σήμερα για να συζητήσει τι να κάνει με τη συμφωνία της, η οποία επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από το μπλοκ παραμένοντας, ωστόσο, σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ενώ δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση για την ψηφοφορία, δύο πηγές δήλωσαν στην υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ ότι η ψηφοφορία ματαιώνεται. Δημοσιογράφος των Financial Times ανέφερε ότι αξιωματούχος κοντά στο υπουργικό συμβούλιο επίσης επιβεβαίωσε πως η ψηφοφορία ματαιώνεται.

Η Μέι και οι υπουργοί της έχουν κατ’ επανάληψη επιμείνει ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Η εκπρόσωπός της ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει σχέδιο για ματαίωση της ψηφοφορίας.

«Όχι» από Κομισιόν σε επαναδιαπραγμάτευση για το Brexit

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα διαπραγματευθεί εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι», δήλωσε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θυμίζοντας μια θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε.»

Το  ευρωπαϊκό μπλοκ είναι έτοιμο για «όλα τα σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Γιούνκερ μίλησε χθες τηλεφωνικά με τη Μέι.


Αρέσει σε %d bloggers: