Βαρκελώνη η αστυνομία συλλαμβάνει άστεγο και σκοτώνει σκύλο του (video) #JusticeforSota #JusticiaParaSota

Η Αστυνομία της Βαρκελώνης σκότωσε τη Σότα, τη σκυλίτσα ενός άστεγου νεαρού που συνελήφθη στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Το σκυλί και ο άστεγος κοιμόντουσαν στο χώρο του πάρκινγκ του ξενοδοχείου  Hotel granvia στην περιοχή Sants-Montjuïc της καταλανικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία -που κλήθηκε από τους manager ξενοδοχείου- πυροβόλησε το σκυλάκι και συνέλαβε τον νεαρό.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, ο αστυνομικός φοβούμενος για τη ζωή του, πυροβόλησε το ζώο και προκάλεσε το θάνατό του.

Στα βίντεο που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα μπορείτε να δείτε πως η Sota αγωνίστηκε για λεπτά στο πεζοδρόμιο, ενώ ο νεαρός ιδιοκτήτης της  συνελήφθη.

Οι  σκληρές εικόνες έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στα κοινωνικά δίκτυα και οι  φιλοζωικές ενώσεις έχουν καλέσει σε κινητοποιήσεις.

Ο νεαρός  ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος συνελήφθη δήθεν επειδή προσπάθησε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό, ήταν γνωστός στη γειτονιά καθώς πουλούσε  βραχιόλια εδώ και χρόνια.

Η επίσημη εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με αυτόπτες μάρτυρες που βεβαιώνουν ότι η σκυλίτσα ήταν νευρική αλλά όχι επιθετική και καταγγέλλουν ότι η απάντηση του αστυνομικού ήταν δυσανάλογη.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή υπερασπίστηκε το έργο της αστυνομίας και δήλωσε ότι ο αστυνομικός είναι σε αναρρωτική άδεια για τα τραύματα που υπέστη.


Αρέσει σε %d bloggers: