ΝΑΙ στο Πάρκο των Ευχών ΟΧΙ στο Πάρκο των Ευρών!

Απαραίτητη, αναγκαία, και ζητούμενη η λειτουργία του εορταστικού παιδικού πάρκου των ευχών στο Αλκαζάρ. Μια σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Λάρισας, που πρέπει να στηριχτεί από όλους μας.

Προσοχή όμως, όχι προς την κατεύθυνση της οικονομικής εκμετάλλευσης της παιδικής αθωότητας αλλά προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς. Αυτές οι γιορτινές μέρες ας μη χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία πρόσκαιρων επιχειρηματικών κινήσεων, πατώντας στην οικογενειακή στοργή. 

Ξεκάθαρα σήμερα μια οικογενειακή βόλτα στο πάρκο των ευχών μετατρέπεται από μια εκτονωτική, ανέμελη, ξέγνοιαστη, χαρούμενη επίσκεψη σε μια δυσβάστακτη οικονομικά διαδρομή.

Δεύτερη επίσκεψη είναι δυστυχώς απαγορευτική.

Ας μη ξεχνάμε πως η οικονομική κρίση οδήγησε ένα σημαντικά μεγάλο αριθμό οικογενειών στη φτωχοποίηση και στη στέρηση σημαντικών αγαθών. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν και αυτά τα παιδάκια, των στερημένων οικογενειών, δικαίωμα στο χαμόγελο, στη χαρά, στην ευτυχία.

Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία σε καθημερινή βάση, λειτουργίας δωρεάν, ελεύθερων ωρών επισκεψιμότητας σε όλα τα δρώμενα του πάρκου ευχών.

Να υποχρεώσει η δημοτική αρχή τους συμμετέχοντες επαγγελματίες να διαθέσουν ελεύθερη πρόσβαση ολίγων ωρών σε όλα τα παιδικά παιχνίδια, για να μη μετατραπεί το πάρκο ευχών σε πάρκο ευρών!


Αρέσει σε %d bloggers: