Οι αγορές επιβραβεύουν την Ιταλική κωλοτούμπα! Σε βιώσιμο επίπεδο πλέον τα ιταλικά ομόλογα!

Η απόδοση των ιταλικών ομολόγων υποχώρησε χθες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, μετά την επιτυχημένη τελευταία έκδοση ομολόγων για το 2018. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως η μεγάλη υποχώρηση της απόδοσης αποτελεί σημείο καμπής έπειτα από μήνες συγκρούσεων της Ρώμης με τις Βρυξέλλες εξαιτίας του προϋπολογισμού του 2019.

Η απόδοση για το νέο δεκαετές ομόλογο που εξέδωσε χθες η ιταλική κυβέρνηση διαμορφώθηκε, σύμφωνα με το Reuters, στο 2,7%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τον περασμένο Απρίλιο, προτού δηλαδή σχηματιστεί η παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκας. Στη δημοπρασία ομολόγων του Νοεμβρίου η Ρώμη είχε αναγκαστεί να καταβάλει επιτόκιο ύψους 3,24% για να πουλήσει δεκαετές ομόλογο. Στη χθεσινή δημοπρασία η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,53 φορές, ενώ στη δημοπρασία του Νοεμβρίου ο λόγος είχε διαμορφωθεί στο 1,41%. «Δεν βρισκόμαστε πλέον στη φάση κατά την οποία η Ιταλία θα αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την πώληση ομολόγων», εξηγεί στο Reuters ο Αντουάν Μπουβέ, οικονομολόγος της Mizuho. Στην ίδια δημοπρασία η απόδοση του ιταλικού πενταετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,79%, επίπεδο που είναι επίσης το χαμηλότερο από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στην αντίστοιχη δημοπρασία του Νοεμβρίου είχε διαμορφωθεί στο 2,35%.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφασισμένη να μείνει πάση θυσία  στο ευρώ επέτρεψε στις  αγορές να στρέψουν το χρέος εναντίον του Ιταλικού Λαού και οδήγησαν στην κολωτούμπα.

Με ακροδεξιούς πολιτικούς ηγέτες οι τοκογλύφοι   νικήσαν και πάλι


Αρέσει σε %d bloggers: