Προσπαθούν υπό την απειλή ενός άτακτου Brexit να οδηγήσουν την Βρετανία σε νέο δημοψήφισμα

Βρετανός ΥΠΕΞ: «Ἐνα ἀτακτο Brexit θα προκαλούσε αναταραχή»

Μικρή ανάπαυλα για τις γιορτές και το Βrexit επιστρέφει δυναμικά στην ατζέντα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βουλευτές θα κληθούν σύντομα να αποφασίσουν για το σχέδιο Μέι με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος της πρωθυπουργού. Αυτό θα φέρει πιο κοντά μια άτακτη έξοδο ή ακόμα κι ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Από την Σιγκαπούρη όπου βρέθηκε, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, προειδοποίησε για τους κινδύνους και στις δύο περιπτώσεις.

«Πρέπει να θυμόμαστε πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα προκαλούσε μια αναστάτωση που διαρκούσε κάποιο καιρό. Ακόμα κι αν κάποιος πιστεύει πως η Βρετανία θα έχει ευημερία παρά την όποια αναστάτωση, αυτό δεν είναι κάτι που οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ευχόταν για τον λαό της. Ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα ήταν επίσης βλαπτικό με άλλο τρόπο γιατί είμαστε δημοκρατία. Οι πολίτες μας έδωσαν μια εντολή. Μας ζήτησαν να φύγουμε από την ΕΕ. Περιμένουν να προχωρήσουμε με αυτό», ανέφερε ο κ. Χαντ.

Το ζήτημα του δημοψηφίσματος συνιστά πονοκέφαλο για τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το 70% των Εργατικών θέλουν ο Κόρμπιν να πιέσει για τη διεξαγωγή ενός ακόμα δημοψηφίσματος εκείνος όμως, έχει διαφορετική άποψη και εάν εμμένει ίσως να βρεθεί αντιμέτωπος με αμφισβήτηση της ηγεσίας του.

Οι προετοιμασίες πάντως της κυβέρνησης για το άτακτο Brexit προκαλούν επικρίσεις.


Αρέσει σε %d bloggers: