Εθνικιστικές ιαχές του Ερντογαν για Τούρκους ψηφοφόρους: «Θα ρίξουμε τους ποταπούς Έλληνες στη θάλασσα»!

Εθνικιστικές   ιαχές από τον Ερντογάν που απευθύνεται σε Τούρκους και τους ταΐζει εθνικισμό για να τον ψηφίσουν. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι  καλλιεργεί τον φόβο του Ελληνα με στόχο το εκλογικό όφελος!

Προφανώς οι τούρκοι επικοινωνιολόγοι ξέρουν ότι ο μέσος Τουρκος ψηφοφόρος του Ερντογαν επηρεάζεται από το  στερεότυπο του κακού Ελληνα και είναι πιθανόν να έχει εκλογικά οφέλη από την συγκεκριμένη ρητορική.

Στο ίδιο πλαίσιο, δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για «γαλάζια πατρίδα», του Μελβούτ Τσαβούσογλου προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην κάνει το λάθος να προκαλέσει την Τουρκία!

Ο Ερτνογάν απήγγειλε τους στίχους ενός τουρκικού τραγουδιού για τη Σμύρνη κάνοντας λόγο για «μαύρες μέρες της κατοχής».

Στην ομιλία του στη Σμύρνη ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε:

«Ο μακαρίτης Μουχαρέμ Ερτάς έχει ένα λαϊκό τραγούδι που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τι συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».
Και απάγγειλε στη συνέχεια:
«Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου.
Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε βουνά να περάσω στην πατρίδα μου.
Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων.
Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».
Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «αυτή η πόλη ήταν πάντα στη φαντασία μας την ημέρα, και το βράδυ στη σκέψη μας», σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, είπε:
«Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε εναντίον των αλεπούδων που προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού.

Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός.

Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου».


Αρέσει σε %d bloggers: