Η Μερκελ ήρθε στον Τσιπρα για να δώσει το χρίσμα! Στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη τρέχει ο Μητσοτάκης!

Με σαφή πρόθεση στήριξης του Πρωθυπουργού κ Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των επικείμενων εκλογών αλλά και  δυσκολιών, που ταλανίζουν στην κυβέρνηση από την συμφωνια των Πρεσπων και την επικείμενη αποχώρηση των Ανεξ. Ελλήνων, ήρθε η κ Μερκελ στην Αθήνα!

Ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή της κ Μερκελ στο Μαξιμου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε από κοινού με την Γερμανίδα καγκελάριο, στο γεγονός ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν την ελληνική κρίση.  Είπε ότι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν κοινό κίνδυνο που είναι η άνοδος της αντιευρωπαϊκής λαϊκιστικής ακροδεξιάς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σημερινή επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα κλείνει έναν δύσκολο κύκλο στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και ανοίγει μια πιο αισιόδοξη προοπτική..

Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτά που πέρασε ο ελληνικός λαός αλλά και για αυτά που προσφέρει η Ελλαδα στην  ΕΕ  ακομη και σήμερα ειπε η κ Μερκελ.   Αντικείμενο των συζητήσεων μας θα ειναι και οι εξελιξεις στα Βαλκάνια  συνέχισε.

Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν  ξεκάθαρα σε μια όσο πιο σαφή δήλωση υποστήριξης της Καγκελαρίου ενοψει των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων. Κάτι  τέτοιο άλλωστε θεωρείται  σχεδόν ως αυτονόητο αντάλλαγμα για τον ρόλο του κ. Τσιπρα στην συμφωνία των Πρεσπών .

Στην πρεσβευτική κατοικία ο Μητσοτάκης

Την ίδια στιγμή ο κ Μητσοτακης έδινε στην δημοσιότητα κομματα του προεκλογικού προγράμματος της  ΝΔ και μεταξύ άλλων δήλωνε:

«[…] Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι ανανεωμένη, ενωμένη, έτοιμη και δυνατή, για να αλλάξει την Ελλάδα. Και αυτή η πρόκληση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αντανακλάται στη δυνατότητά μας να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος»

Αύριο Παρασκευή, στις 14:00  εχει  προγραμματιστεί  συνάντησή  Μερκελ Μητσοτακη στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι κατά την οποία ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις εντυπώσεις  που αφήνει το πολύ καλό  κλίμα μεταξύ Τσιπρα-Μερκελ,   προσδοκώντας  και  να κλέψει πάνω στο νήμα το χρίσμα από την Γερμανίδα Καγκελάριο!

Και το ερώτημα ειναι τι μπορεί να  υποσχεθεί ο Μητοστακης για να πάρει το χρίσμα!


Αρέσει σε %d bloggers: