Συμφωνία του Ααχεν! Γαλλία και Γερμανία συμφωνήσαν να αγοράζουμε μόνο τα δικά τους οπλικά συστήματα!

Γαλλία και Γερμανία υπογράψαν σήμερα στην πόλη του Άαχεν της δυτικής Γερμανίας μια νέα συμφωνία με την οποία θα επιβάλουν ουσιαστικά σε όλα κράτη μελή να αγοράζουν οπλικά συστήματα μόνο από  τους ίδιους.

Στην συμφωνία αυτή προβλέπεται η ίδρυση κοινού ευρωπαϊκού στρατού για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ  με κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό!

Ο προϋπολογισμός αυτός -που θα συγκροτηθεί από το υστέρημα των Ευρωπαίων πολιτών- θα κατευθυνθεί στην αγορά οπλικών συστημάτων για τον εξοπλισμό του Ευρωστρατού.

Η ΕΕ στην οποία κυριαρχούν Γάλλοι και Γερμανοί, προφανώς θα δώσει τα κονδύλια αυτά στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία επιδοτώντας ουσιαστικά αγορές από την Ευρώπη και αποκλείοντας ξένες εταιρίες!

Ουσιαστικά έτσι θα επιβάλει να γινονται οι αγορές όπλων από τα δυο κράτη που έχουν αμυντική βιομηχανία δηλαδή την Γαλλία και Γερμάνια και τελικά όλος ο προϋπολογισμός του ευρωστρατου θα κατευθυνθεί σε αυτές δυο χώρες!

Πρακτικά αυτή είναι η ουσία και εμπεριέχεται μεταξύ αλλων στην συμφωνία 25 σελίδων που υπογράψαν σήμερα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Η συμφωνία του Ααχεν αφορά ακόμα και το πως θα παραχωρηθούν στις Βρυξέλλες οι αρμοδιότητες για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ παρολα αυτα δεν κλήθηκαν άλλα κράτη μέλη  για να υπογράψουν !

Σε αυτήν υιοθετήθηκαν και κάποιες από τις προτάσεις Μακρον που αφορούν  την εσωτερική αγορά της Ευρώπης, την διατήρηση των κατώτατων μισθών, την φορολογία! Τις προτάσεις αυτές τις διατύπωσε το 2017 ο Γάλλος Πρόεδρος, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, με τίτλο «Η επανίδρυση της Ευρώπης».

Η συμφωνία στα θέματα που δεν αφορούν τον ευρωστρατο ήδη επικρίνεται  στην Γερμανία και πιθανότατα οι υπόλοιπες ιδέες Μακρον θα ξηλωθούν από τα δυο κοινοβούλια  ώστε να μείνει μονό η χρηματοδότηση της Γαλλικής και Γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας από το ευρωπαϊκό κορβανά.

Η συμφωνία χαιρετίζεται από πολλά  συστημικά ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη τα οποία προπαγανδίζουν  ότι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας ειναι προς όφελος και του συνόλου της Ευρώπης.


Αρέσει σε %d bloggers: