Ακροδεξιοί επιτεθήκαν σε κατάληψη και έστησαν οδοφράγματα στη Θεσσαλονίκη (video)

Επίθεση από ομάδα περίπου 80 φασιστών δέχτηκε πριν από λίγο και για ακόμα μία φορά η κατάληψη «Κοινωνικός Χώρος Σχολείο», στη Θεσσαλονίκη. Είναι η τρίτη φορά που λαμβάνει χώρα μια τέτοια επίθεση, ενώ στην πόλη πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μεταφέρει το thestival.gr, κάποιοι από τους επιτιθέμενους συμμετείχαν

στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Λευκό Πύργο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι επιτιθέμενοι είναι οπαδοί ομάδας της Θεσσαλονίκης και ενώθηκαν με την πρώτη ομάδα στη νέα παραλία.

«Πριν από λίγο, περίπου 80 φασίστες και χουλιγκανια, επ αφορμή του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικο, επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, με την περιφρούρηση του χώρου να υπερασπιζεται την κατάληψη, απαντώντας δυναμικά» αναφέρει μεταξύ άλλων η κατάληψη σε ανκοίνωσή της στο Facebook.

Είναι η τρίτη φορά που το «Σχολείο» δέχεται επίθεση από φασίστες με αφορμή διαδήλωση για το Μακεδονικό. Η πρώτη είχε γίνει τον Ιανουάριο, την ίδια μέρα που σημειώθηκε ο εμπρησμός της Libertatia, ενώ διεξαγόταν τότε συλλαλητήριο.

Στις αρχές Ιουλίου είχει σημειωθεί επίθεση με πέτρες από φασίστες που συμμετείχαν σε αυτοκινητοπομπή για το Μακεδονικό. Η επίθεση αποκρούστηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το seleo.gr, oμάδα περίπου 50 ατόμων εισέβαλε στην φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ. Οι άγνωστοι έριξαν μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Τα άτομα αυτή την ώρα έχουν ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η ίδια ομάδα που έκανε πριν από λίγο επίθεση στην κατάληψη Σχολείο.

Νωρίτερα, ομάδες ακροδεξιών έστησαν οδοφράγματα στην οδό Τσιμισκή, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αναρχικών.


Αρέσει σε %d bloggers: