Ψευδές μήνυμα για ανάγκη αιμοπεταλίων στην Καβάλα


Αναπαράγεται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στο messenger – Ποια είναι η αλήθεια

Ένα μήνυμα αναπαράγεται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στο messenger, που αναφέρει μεγάλη ανάγκη αιμοπεταλίων στο νοσοκομείο της Καβάλας, αλλά δεν είναι αλήθεια. Για την ακρίβεια, το μήνυμα ήταν πραγματικό αλλά έχουνε περάσει χρόνια από το 2011 που υπήρχε η ανάγκη για αιμοπετάλια της ομάδας Ο αρνητικό.

Το ψευδές μήνυμα αναγράφει: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ : Ένα μικρό κοριτσάκι στην Καβάλα χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αιμοπετάλια 0 αρνητικό για να σωθεί…Οι γονείς του πληρώνουν τα οδοιπορικά σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε το ΠΑΝΤΟΥ!!! Το τηλέφωνο της μητέρας είναι 6937………. Όπως ενημερώνουν το παιδί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ΕΠΕΙΓΕΙ να βρεθούν αιμοπετάλια. Διαδώστε μήπως βρεθεί κάποιος να μπορεί να βοηθήσεi!!!

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή το μήνυμα είναι πραγματικό, αλλά το περιστατικό ήταν πριν 8 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2011.

Το φαινόμενο της «ανακοίνωσης» παλιών μηνυμάτων είναι αρκετά συνηθισμένο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, Αρκετοί χρήστες δεν προσέχουν τις ημερομηνίες και αναδημοσιευουν διάφορα μηνύματα που δεν ισχύουν πια.

Πληρ: ellinikahoaxes.gr


Αρέσει σε %d bloggers: