Συγκλίνουν τραπεζίτες κυβέρνηση στον αριθμό των σπιτιών που θα χαθούν!

Η αλλαγή του νόμου Κατσελη δεν γίνεται για το συμφέρουν των δανειοληπτών!

Την ικανοποίηση τους για την πρόοδο και την σύγκλιση απόψεων που σημειώθηκε στην σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζών για την πρώτη κατοικία που ολοκληρώθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζουν τραπεζικές  και ευρωπαϊκές πηγές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πιέσεις των ξένων που ήθελαν να επιταχυνθεί η διαδικασία εκποίησης της περιουσία των  συμπολιτών μας.

Όπως αναφερουν κυβερνητικές και τραπεζικές πήγες η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επισημαίνοντας ότι ο νέος νόμος θα ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Υπήρξε σύγκλιση Κυβερνηση Τραπεζιτών στο στόχο!

Αφού τεθήκαν επι τάπητος τα στοιχεία των κόκκινων δάνειων και τα ύψη του χρέους του κάθε δανειολήπτη-σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν επισήμως-  σημειώθηκε σύγκλιση αναφορικά με τα πόσα σπίτια θα χαθούν  τόσο το 2019 όσο και το 2020  αλλά και αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια βάση των οποίων θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί στο νέο πλαίσιο προστασίας.

Σε αυτή την εξέλιξη φτάσαμε μετά από επιλογή  της κυβέρνησης να παρουσιάσει το αφήγημα του «στρατηγικου κακοπληρωτη» που υποτίθεται ότι έχει τη δυνατότητα να αποπληρώνει τα δάνειά τους αλλά δεν το κάνει για να  οδηγηθεί στην κατάσχεση!

Αρέσει σε %d bloggers: