Ενοχλημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ που ο Τσιπρας τους ξέχασε στο τελευταίο ανασχηματισμό!

Στο ΣΥΡΙΖΑ υπαρχει μια συμπαγής κοινοβουλευτική ομάδα που πέρασε δια πυρός και σιδήρου τα τελευταια χρονια και προσδοκούσε να ράψει υπουργικό κουστούμι λίγο πριν τις εκλογές!

Αντί αυτού στο τελευταίο ανασχηματισμό αγνοήθηκε και στο υπουργικό συμβούλιο βρεθήκαν τριτοκλασάτα στελέχη από το ΚΙΝΑΛ και  αποστάτες των ΑΝΕΛ  που στήριξαν την Συμφωνία των Πρέσπων όχι για  ιδεολογικό όφελος άλλα για δικό τους όφελος…

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός με «άρωμα» ΠΑΣΟΚ,

στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , το αρχικό «μούδιασμα», έδωσε τη σκυτάλη σε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ειδικά η ξαφνική μεταγραφή του Θάνου Μωραίτη, ο οποίος μέσα μόλις σε δεκαπέντε ημέρες ( έως τις 31/01 ήταν στέλεχος του ΚΙΝΑΛ), βρέθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη όχι απλώς στην εξώπορτα της Κουμουνδούρου αλλά στο υπουργικό συμβούλιο, απευθείας και με συνοπτικές διαδικασίες, είναι εξαιρετικά δύσπεπτη για παραδοσιακά στελέχη του κόμματος.

Ειρωνική ήταν η υποδοχή του ανασχηματισμού από τον Διευθυντή της Αυγής , Άγγελο Τσέκερη, ο οποίος έγραψε σε άρθρο του στο κυριακάτικο φύλλο:

«Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+». Άρθρο, το οποίο αναδημοσίευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Ενδεικτική της δυσαρέσκειας είναι παράλληλα η κριτική και ο προβληματισμός που διατύπωσε η τάση των «53» μέσω της αναδημοσίευσης άρθρου της εφημερίδας «εποχή», η οποία εκφράζει παγίως την αριστερή πλευρά του κόμματος.

Απευθυνόμενοι προς τον κ. Τσίπρα, οι «53» χαρακτηρίζουν «λάθος, το λιγότερο» τις υπουργοποιήσεις των στελεχών του ΚΙΝΑΛ και δηλώνουν ευθέως ότι η στρατηγική που ακολουθείται για τη συγκρότηση του προοδευτικού χώρου με «τυφλά χτυπήματα» σε μεμονωμένα πρόσωπα, είναι προβληματική.

Την αναταραχή στο κόμμα, «ομολόγησε» και ο πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αιχμή την υπουργοποίηση του Θ. Μωραίτη.

«Πριν αποφασίσει ο κ. Μωραΐτης να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να τα σκεφτεί αυτά. Εγώ δεν θα το έκανα, φανταστείτε τώρα εγώ να προσχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία», είπε (ρ/σ Παραπολιτικά) ρίχνοντας κι άλλο νερό στον μύλο της εσωκομματικής αναταραχής.Αρέσει σε %d bloggers: