Ξένα κοινοβουλια θα αποφασίσουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα!

Ανακοινώθηκε σε τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ με την κυβέρνηση και τις ελληνικές τράπεζες

Δεν έγινε δυνατό να βγει αποτέλεσμα από την τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με

την ελληνική κυβέρνηση και τους αντιπροσώπους των ελληνικών τραπεζών σχετικά με το σχέδιο νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία, καθώς τα στελέχη της ΕΚΤ δεν πείστηκαν πως το νέο σχέδιο δεν θα δημιουργήσει νέους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα. Υποτίθεται όμως ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πλέον καθαρά γνωμοδοτικό ρόλο στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

«Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη…» σχολίασαν στελέχη που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, μετά την ολοκλήρωσή της. Έτσι, οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν νέα τηλεδιάσκεψη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικές ενστάσεις των εκπροσώπων της ΕΚΤ έχουν να κάνουν με την κεφαλαιακή επάρκεια και τα συμφέροντα των τραπεζών και αν αυτά επηρεάζονται από τον νέο νόμο.

Στην τηλεδιάσκεψη, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτριο Λιάκο, και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τον Θεόδωρο Καλαντώνη και την Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε σε μια σύσκεψη με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από κοινή ομάδα στελεχών κυβέρνησης και τραπεζικού τομέα, κάτι που καταδεικνύει τη σύγκλιση συμφερόντων που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών !


Αρέσει σε %d bloggers: