Απελπισμένοι οι Τουρκοι ξεκινούν νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο!

Οι Τούρκοι σε απελπισία  θα τρυπήσουν ξανά σε νέες άγνωστες θέσεις αναζητώντας την τύχη τους αφου τα οικόπεδα φιλέτα ειναι μοιρασμένα μεταξύ των κολοσσών της ενεργείας από την Κυπριακή Δημοκρατια που εξαγοράζει έτσι την στήριξη των υπερδυνάμεων.

Νέες γεωτρήσεις για να αναζητηθούν κοιτάσματα στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο 2 Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Θα αρχίσουν μετά από εργασίες συντήρησης (σ.σ. των σκαφών)» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η εν λόγω δήλωση έρχεται μετά από την ανακοίνωση για κοίτασμα – μαμούθ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως η χώρα του συνεχίζει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.

Μάλιστα, όπως είπε, νέες συνεργασίες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του Μαρτίου. Νέες γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις αρχές του 2020, ώστε να υπάρξει μια συνολική εικόνα για τα αποθέματα στην κυπριακή ΑΟΖ, έτσι ώστε η κυβέρνηση της χώρας να είναι σε θέση να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

«Λαμβάνουμε ενέργειες για τη στάση της Τουρκίας, μακριά από αντιπαραθέσεις» είπε επίσης ο Κύπριος ΥΠΕΞ.

Τα κοιτάσματα Μαμουθ αλλάζουν δραματικά τον ενεργειακό χάρτη  στην περιοχή καθώς οδηγούν στην απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο την Ευρώπη συμπαρασύροντας και την Τουρκία που φαινεται να ματαιώνεται η στρατηγική της μετά την Συρία  σε ένα ακομη μέτωπο.

Ταυτόχρονα καθιστούν την Ελλάδα κομβικό σημείο του ενεργειακού χάρτηΑρέσει σε %d bloggers: