Ξεσηκωμός στον Βόλο για το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών!

Ξεσηκωμός επικρατεί στον Βόλο ενόψει της διοργάνωσης του παμβολιώτικου συλλαλητηρίου αύριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-LAFARGE, στο οποίο καλεί η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF, στην περιοχή.

Συμμετέχει  και ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής ενότητας Νίκος Χουντής.

Το συλλαλητήριο θα γίνει το Σάββατο 12 μ.μ.στο δημαρχείο του Βόλου για να σταλεί  ένα ηχηρό μήνυμα σε στην κυβέρνηση  και την περιφέρεια που δίνουν άδειες αδιαφορώντας  για την οικολογική και υγειονομική καταστροφή που προκαλείται.

Όλοι λοιπόν το Σάββατο 16.03.19 στο δημαρχείο του Βόλου για να βροντοφωνάξουμε:

Οι πολίτες του Βόλου θα συγκεντρωθούν στις 12.00 στο δημαρχείο της πόλης και θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ώστε η επιστροφή για τις ευπαθείς ομάδες να γίνει με τουριστικά λεωφορεία δωρεάν.

Το κάλεσμα πραγματοποιείται μετά το ογκώδες, πρωτοφανές για την πόλη του Βόλου συλλαλητήριο πέρυσι στις 5 Μαΐου και εντάσσεται στο πλαίσιο των ποικιλόμορφων αντιδράσεων που έχουν εκδηλωθεί ενάντια στην αδειοδότηση που έλαβε η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ (της γαλλοελβετικής πολυεθνικής Lafarge-Holcim) για καύση 200.000 τόνων σκουπιδιών ετησίως (RDF) που θα τα αξιοποιεί ως καύσιμο.

Επιπλέον, οι πολίτες του Βόλου εναντιώνονται στην πρόθεση του δήμου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 42 εκατομμυρίων ευρώ -ποσό που προοριζόταν από το Ταμείο Συνοχής για μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης- για μονάδα παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Βόλου με προδιαγραφές μόνο για τσιμεντοβιομηχανίες, δηλαδή με «φωτογραφημένη» αποδέκτρια την ΑΓΕΤ.

Τις τελευταίες μέρες, ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς του Βόλου δήλωσαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, ενώ τη συμμετοχή και τη συμπαράστασή τους έχουν δηλώσει κινήματα κατά της καύσης σκουπιδιών από την Ευρώπη και περιβαλλοντικές κινήσεις από όλη την Ελλάδα.Αρέσει σε %d bloggers: