Χαμός στην ΑΓΕΤ – Πολίτες απέτρεψαν την εκφόρτωση σκουπιδιών προς καύση (photos)

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Ηρώ Καγιοπούλου (e-thessalia.gr) 

Σε ακτιβιστική ενέργεια που στόχο είχε την «απόβαση» στο πλοίο που μεταφέρει σκουπίδια για καύση στο Βόλο, προχώρησαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και απωθήθηκαν από τους Ουκρανούς εργάτες του πλοίου.


Οι λιμενικοί ζητούσαν από τα μέλη της Επιτροπής να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους. Στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ προκλήθηκε πανικός όπου αναρτήθηκε και πανό με συνθήματα για την υγεία των πολιτών.
Στο καράβι που μεταφέρει επεξεργασμένο σκουπίδι από την Ουκρανία προσπάθησε να μπει ο Στέλιος Λημνιός και απωθήθηκε από τους εργαζόμενους στο καράβι. Μετά «σήκωσε» πανό στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ. Μέλη της Επιτροπής πήραν δείγμα από τα σκουπίδια.Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να σταματήσει η εκφόρτωση του πλαστικού και, όπως έγινε γνωστό, η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί αύριο.

Σε δηλώσεις του το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κ. Στέλιος Λημνιός τόνισε: «Επιδίωξή μας σήμερα δεν ήταν μια απλή διαμαρτυρία έξω από την πύλη της ΑΓΕΤ, ήταν να μπορέσουμε να σταματήσουμε την εκφόρτωση του επικίνδυνου αυτού αποβλήτου που έρχεται να καεί μέσα στην πόλη μας. Αυτό το πετύχαμε».


Αρέσει σε %d bloggers: